Σάλος: Πλημμέλημα από κακούργημα η ρίψη μολότοφ!

Και καταγγελία από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ότι πέφτει στα μαλακά η Χρυσή Αυγή!

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα το να ρίχνεις μολότοφ η να κατασκευάζεις εκρηκτικά δε λογίζεται ως κακούργημα αλλά πλημμέλημα!   

Η κυρία Μαίρη Τζανάκη μένει πάνω απο την πλατεία Εξαρχείων. Στα πρόσφατα επεισόδια μια μολότοφ έσκασε στο μπαλκόνι της. Όπως αναφέρει,  είχε τραυματιστεί στο μάτι απο την έκρηξη. «Ποιος με αποζημιώνει εμένα;» αναρωτιέται ο ίδιος μιλώντας στο Star. 

«Σίγουρα ειναι ελαφρύτερη η ποινή που επιβάλλεται,  δε χωρεί αμφιβολία. Διότι άλλο ήταν η προηγούμενη ρύθμιση που προέβλεπε κάθειρξη μέχρι 20 έτη και αλλο τώρα,  το βαρύ πλημμέλημα που προβλέπει φυλάκιση μέχρι πέντε ετών» δηλώνει στο Star o Θέμης Σοφός,  αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.     

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν πως η διάταξη κλείνει το μάτι στους ταραξίες.  

«Όταν φτιάχνουμε εκρηκτικά για να τινάξουμε ανθρώπους στον αέρα η όταν ρίχνουμε μολότοφ για να κάψουμε αστυνομικούς,  είμαστε δολοφόνοι και θα πρέπει να αντιμετωπιστούμε με ισόβια, όχι να πάμε να ελαττώσουμε τις ποινές» επισημαίνει ο Σταύρος Μπαλάσκας,  αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών  Υπαλλήλων, ενώ ο Γιώργος Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, δηλώνει:

«Κάθε φορά που γίνονται επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή,  απο τις ρίψεις μολότοφ κινδυνεύουν περιουσίες, κινδυνεύουν σπίτια».  

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ. "ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ"

Όμως και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε για τον νέο Ποινικό Κώδικα, όχι όμως για το θέμα των μολότοφ. Εγκαλούν τον υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου ότι θα μειωθούν οι ποινές για τη Χρυσή Αυγή. Αφου με το νέο Ποινικό Κώδικα τα ηγετικά στελέχη μιας εγκληματικής οργάνωσης θα τιμωρούνται με τις ποινές που ίσχυαν για τα απλά μέλη.

Ενώ μέχρι σήμερα η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τιμωρείται με πλαίσιο ποινής 10 - 20 χρόνια, στην προτεινόμενη διάταξη το πλαίσιο μειώνεται στα 5 - 10 χρόνια, γεγονός που εξισώνει την ευθύνη της ηγεσίας μιας εγκληματικής οργάνωσης με την αντίστοιχη του απλού μέλους! 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top