Τα «μαζεύουν» για τον «έντιμο συμβιβασμό» με την Τουρκία

Καραγιαννίδης:Δεν έγινε κανένας συσχετισμός με όσα είπε ο Τούρκος βουλευτής

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη και Κώστα Δουζίνα, να αναφερθούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής στη Βουλή –ενώπιον του Τούρκου βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν, Αχμέτ Γιλντίζ- στη Συμφωνία των Πρεσπών ως μοντέλο για πιθανή επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων.

Κουμουτσάκος: Που το πάει στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση;

«Σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης επιτροπών της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας αντί να απαντήσουν στις προκλήσεις Τούρκου βουλευτή, υποστήριξαν πως “πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία”», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνο-τουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα. Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε να μην προχωρήσει πριν από τις εκλογές σε καμία πρωτοβουλία ή συμφωνία στα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας», πρόσθεσε ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ.

Για «πολλά και σοβαρά λάθη» έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Πρώτα η ανιστόρητη θέση πως η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να καταστεί πρότυπο για τα ελληνοτουρκικά, δεύτερον πως αυτή η απαράδεκτη θέση καταγράφεται ως αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις προκλήσεις Τούρκου βουλευτή μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας και τρίτον η έλλειψη απάντησης από την πλευρά της Κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις ανωτέρω προκλήσεις συγκροτούν μία ακόμη μελανή στιγμή στα σοβαρά θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», επεσήμανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Τα «μαζεύουν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «έντιμο συμβιβασμό» με την Τουρκία

Αρχικά, ο κ. Δουζίνας δήλωσε έκπληκτος, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε συνέδεσε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την επίλυση των ελληνοτουρκικών.

«Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για fakenews. Με έκπληξη τώρα μαθαίνουμε και τις fake συνδέσεις πλήρων ασύνδετων τοποθετήσεων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι η αναφορά του στη συμφωνία με τα Σκόπια έγινε σε διαφορετικό σημείο της τοποθέτησής του από τα ελληνοτουρκικά.

«Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με αυτά που είπε ο Τούρκος» δήλωσε, εξάλλου, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στη λέξη «έντιμο συμβιβασμό», που χρησιμοποίησε, σημείωσε πως «έχω πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα παράδειγμα», αλλά ξεκαθάρισε πως εφόσον η Τουρκία αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας, τότε δεν μπορούν να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Πρόκληση για την Κύπρο στην ελληνική Βουλή από… Τούρκο βουλευτή

«Τους είπε πως εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι στην Επιτροπή να κάνουμε τέτοιες κουβέντες και πως είναι λάθος να φέρνουν τέτοια συζήτηση εδώ», δήλωσε ο κ. Καραγιαννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος βουλευτής είχε απειλήσει ανοικτά την Κύπρο για «συνέπειες» σε περίπτωση που γίνουν εξορύξεις για υδρογονάνθρακες χωρίς την άδεια της Τουρκίας, ενώ είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για μονομερείς ενέργειες όσον αφορά την ακτογραμμή στο Αιγαίο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top