Reuters: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τη δόση των 750 εκ. ευρώ τον Μάρτιο

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις

Γυναίκα περπατάει μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Για ορατό κίνδυνο η Ελλάδα να χάσει τη δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο, κάνει λόγο το Reuters σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Όπως τονίζουν στο διεθνές πρακτορείο, η χώρα μας δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και έτσι είναι «στον αέρα» η δόση, που είχε συμφωνηθεί βάσει της συμφωνίας για την ελάφρυνση χρέους στο Eurogroup του Ιουνίου. Οι βασικότερες από τις μεταρρυθμίσεις αυτές είναι σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την Υγεία, το νομικό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ιδιαίτερα τον πτωχευτικό νόμο για τα νοικοκυριά.

Τα χρήματα προέρχονται από τα κέρδη ύψους 4,8 δισ. ευρώ που είχαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους (τα λεγόμενα ANFA και SNP) και την κατάργηση της προσαύξησης του επιτοκίου σε δάνειο που είχε πάρει η Ελλάδα (το 2012 από τον ESM).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει στις 27 Φεβρουαρίου την έκθεσή της για την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν.

«Η έκθεση αυτή πιθανότατα θα αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», σημειώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συζητήσουν το ζήτημα στις 11 Μαρτίου, δεν θα επιτρέψουν την εκταμίευση, αν η Αθήνα δεν ολοκληρώσει τις δράσεις από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου», ξεκαθαρίζει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top