Στρατιωτική συνεργασία με τα Σκόπια θέλει η Αθήνα

Το σχέδιο Αποστολάκη για να σταματήσει την τουρκική διείσδυση

Ο Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης παρέδωσε το πρωί τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, εκεί όπου πρωτοφόρεσε τη στολή του πριν από 42 χρόνια. Πλέον σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του, που αφορούν και στα Σκόπια.

"ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ" ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ 

Ο υπουργός Άμυνας ταξιδεύει αύριο στην Κύπρο, ενώ θέλει διακαώς μια στενή στρατιωτική συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να μην έχει η Άγκυρα το μεγάλο μερίδιο της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού των γειτόνων μας. 

Στόχος του Βαγγέλη Αποστολάκη είναι να αναλάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης των Σκοπιανών στρατιωτικών, τώρα που θα μπούν στο ΝΑΤΟ, ανακόπτοντας την τουρκική διείσδυση στη γειτονική χώρα. Μέχρι και γραφεία του κόμματός του έχει ο Ερντογάν στα Σκόπια.

Παράλληλα, ο νέος υπουργός Άμυνας θέλει η ελληνικές αμυντικές εταιρείες, δημόσιες και ιδιωτικές, να μπουν για τα καλά στη Βόρεια Μακεδονία, εξοπλίζοντας τους Σκοπιανούς, οι οποίοι αναγκαστικά θα ψάξουν και για μεταχειρισμένα όπλα δυτικού τύπου, όντας νέο μέλος της Συμμαχίας.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top