Μαξίμου: Πατριδοκάπηλοι ΝΔ και VMRO!

«Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» υποστηρίζει

Μέγαρο Μαξίμου

Σφοδρή κριτική στη ΝΔ για τη στάση της γενικά απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και ειδικά στο ζήτημα της «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας» ασκεί το Μέγαρο Μαξίμου, ταυτίζοντας τη θέση της με αυτή του εθνικιστικού VMRO στα Σκόπια και υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «εΕναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της πατριδοκαπηλίας»  

«Μιας και η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης αναζητούν ευφάνταστα σενάρια για να δικαιολογήσουν την υποκριτική στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ας κάνουν έναν κόπο να εξηγήσουν την ανακοίνωση του εθνικιστικού VMRO» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει στην ανακοίνωσή του:  
 
«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί δήθεν «μακεδονική εθνότητα». Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία διαγράφει τη «μακεδονική ταυτότητα».
 
Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «παραχωρεί μακεδονική γλώσσα». Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία διαγράφει τη «μακεδονική γλώσσα».
 
Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ταπεινωτική» για την Ελλάδα. Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία είναι «ταπεινωτική» για την πΓΔΜ».
 
Καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωσή του:  

«Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μία, μοναδική και ομολογουμένως πικρή αλήθεια: Ότι τουλάχιστον το VMRO είναι ειλικρινές και όντως κατά της σύνθετης ονομασίας, σε αντίθεση με τον ίδιο που μετά και τη ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ, η οποία σκορπά στους πέντε ανέμους τους ισχυρισμούς του για εθνότητα και γλώσσα, ψάχνει απελπισμένα δικαιολογίες και ψέματα της ύστατης στιγμής. ΝΔ και VMRO είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτού της πατριδοκαπηλίας».


 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top