Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός και ψήφος ανοχής αν φύγει ο Kαμμένος

Τα τρία σενάρια των εκλογών

Σε ψήφο ανοχής και ανασχηματισμό προσανατολίζεται o  Αλέξης Τσίπρας, αν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα μετά την επιστροφή του από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αθαμάνιο της Άρτας, όπου πέρασε την Πρωτοχρονιά.  

Πρωτοχρονιά στο χωριό για τον Αλέξη Τσίπρα

Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η αριθμητική της κυβέρνησης λέει ότι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών και θα βρεθούν τουλάχιστον 150 βουλευτές για να στηρίξουν την κυβέρνηση αν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλά για ανασχηματισμό και ολοκλήρωση της τετραετίας με ψηφο ανοχής κατά το παράδειγμα της Ισπανίας. Μιλώντας στον NEWS 247 ανέφερε συγκεκριμένα: «Στην Ισπανία το σοσιαλιστικό κόμμα αν ήλθε στην εξουσία με την ανοχή των Podemos και σχεδιάζει να ολοκληρώσει την τετραετία».

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΑΝΕΛ μετά την αποχώρηση τους από την κυβέρνηση θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια με τα οποία συμφωνούν.  Ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει πει σε συνομιλητές του ότι  έχει στόχο να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο  αλλ’α αν φύγουν οι ΑΝΕΛ  θα το ξανασκεφτεί.

Έτσι τα σενάρια των εκλογών είναι τρία: 

-Κάλπες λόγω Πρεσπών στις 17 Μαρτίου.

-Τον  Μάιο, είτε στις 19 με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είτε στις 26 με τις ευρωεκλογές.

-Αλλιώς τον Οκτώβριο.

«Ο  κ. Τσίπρας να προσέλθει στη Βουλή  και να αναζητήσει μια νέα πλειοψηφία,  διαφορετικά δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση» διαμήνυσε σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. 

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Στα Σκόπια άλλαξαν χρόνο με την ελπίδα η συμφωνία των  Πρεσπών να τους φέρει πιο κοντά στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.  Μέχρι και ο πρόεδρος της χώρας που είναι κατά της συμφωνίας,  είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ. «Περιμένουμε φέτος η «Μακεδονια»  να πάρει τελικά την πρόσκληση και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Γκεόργκι Ιβανόφ. 

ΣΚΟΠΙΑ: ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΕΕ

Η κυβέρνηση  του Ζάεφ έχει κλειδώσει τους 80 βουλευτές για να αλλάξει το σύνταγμά στις 15 Ιανουαρίου  αλλά οι συνεργάτες του ανησυχούν ότι  η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να απομακρυνθεί και πάλι και να μην εξασφαλίσουν τον Ιούνιο  μια ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top