Τσίπρας μετά τα κάλαντα: Οκτώβριο του 2019 οι εκλογές!

Δεν ανησυχεί για τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών ο πρωθυπουργός

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβριο του 2019, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους δημοσιογράφους, στους οποίους ευχήθηκε «υγεία» και «όλα τα καλά για τη νέα χρονιά» μετά το τέλος  της εορταστικής εκδήλωσης και τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου.  

 Έψαλαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ψάχνουμε ημερομηνία τον Οκτώβρη για εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών κι εάν είναι πιθανό να έρθει νωρίτερα από τον Μάρτιο προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της, δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Για τα δημοσιεύματα σχετικά με καθυστέρηση της ψήφισης του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε «ανοησίες»  τα όσα γράφονται, ενώ διευκρίνισε ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κύρωση του πρωτοκόλλου θα έχει διαφορά λίγων ημερών για τεχνικούς λόγους.

Μάλιστα, αστειευόμενος  ο πρωθυπουργός, απάντησε σε νέα ερώτηση για το εάν υπάρχει ανησυχία για την ψήφιση της συμφωνίας. «Σας βλέπω να ανησυχείτε πολύ για τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε, για να ανταπαντήσουν δημοσιογράφοι ότι ο κ. Καμμένος είναι εκείνος που δείχνει να ανησυχεί. «Ούτε εκείνος ανησυχεί. Το έχει πάρει απόφαση», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας! 

Σχετικά επίσης με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί εκ νέου οικονομική στήριξη, ο πρωθυπουργός αρκέσθηκε να του… ευχηθεί «χρόνια πολλά και καλή χρονιά».

Τέλος, διευκρίνισε για το ταξίδι του στην Kωνσταντινoύπολη και τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου και όχι τον Ιανουάριο.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top