Σε φυλάκιση 15 ετών καταδικάστηκε πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ!

Και κατάσχεση της περιουσίας του για τοκογλυφία!

Γιάννης Ανθόπουλος

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε ο πρώην υφυπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος  για τα αδικήματα της τοκογλυφίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!

Μαζί του καταδικάστηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα, επίσης σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, 

Το δικαστήριο  αποφάσισε πάντως η  έφεση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την εκδίκασή της. 

Αποφασίστηκε ακόμη  η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας. Συγκεκριμένα, ύψους  1,7 εκ.  ευρώ για τον Γιαννη Ανθόπουλο, συμπεριλαμβανομένου και του σπιτιού του στη Βούλα και 5,7 εκ ευρώ για τους άλλους τρεις καταδικασθέντες.  Σε όλους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ, ενώ  τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι ης απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ και της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από την καταγγελία  καπνέμπορου για τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco - μετέπειτα Gennet-  στον  οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός, ο οποίος εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top