Βουλευτής Χρυσής Αυγής: Σας πειράζει η πορεία των μαθητών, όχι το χασίς!

«Προειδοποίησε» πως για ό,τι συμβεί στην πορεία θα ευθύνονται ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ

Ένταση επικράτησε για μια ακόμη φορά στη Βουλή μετά από ομιλία βουλευτή της Χρυσής Αυγής.    

Αυτή τη φορά ήταν ο βουλευτής της  Χρυσής Αυγής  Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος με αφορμή την αυριανή πορεία των μαθητών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και αφού διάβασε τη δήλωση του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι «χαιρετίζει τους Έλληνες μαθητές» και ότι «οι κόκκινοι τραμπούκοι και η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσουν στα σχολεία», πρόσθεσε:  

«Βλέπετε ότι η νεολαία και οι μαθητές δεν τσιμπάνε στα παραμύθια του Πολυτεχνείου. Και ξυπνάει για ένα εθνικό θέμα και αυτό σας έχει φερει σε πανικό. Καθηγητές προσπαθούν να τα βάζουν με μαθητές ... Για το ότι καπνίζουν χασίσια στα διαλλείματα δεν τους πειράζει ούτε το να καίνε την ελληνική σημαία  και να κάνουν αλλαγή φύλου στα 15».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι νωρίτερα ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τις κινητοποιήσεις και ότι οι μαθητές "αποφάσισαν ακομμάτιστα χωρίς να πάρουν εντολή από κανέναν".   

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε ακόμα σε ύφος «προειδοποίησης» πως για «ό,τι συμβεί αύριο την ευθύνη θα την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ»

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ  

Αντιδρώντας  στα όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη πήρε το λόγο και κάνοντας λόγο για «φασιστικό παραλήρημα» ζήτησε απο όλα τα κόμματα να καταδικάσουν «την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να χύσει το εθνικιστικό δηλητήριο» όπως και την προσπάθεια «νέα παιδιά που παρασύρονται από αυτό που λέμε αγάπη για την πατρίδα να το δουν με διαστρεβλωμένο τρόπο».

Θεοχαρόπουλος (ΚΙΝΑΛ), Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ), Δανέλης (Ποτάμι) Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ)  και Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) που πήραν το λόγο στη συνέχεια καταδίκασαν τη στάση της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Βορίδης (ΝΔ) δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα. Αργότερα όμως ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε τον λόγο και είπε: 

«Απαράδεκτη η Χρυσή Αυγή. Εγώ είμαι κατά των καταλήψεων εν γένει. Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι: Μας έχετε πρήξει με το νεολαιίστικο κίνημα. Τώρα πρέπει να κάνουμε μια διάκριση με τις καλές αριστερές καταλήψεις». Συμπλήρωσε ο ίδιος: «Με ποιο ηθικό δικαίωμα βγαίνετε και είστε κατά; Εσείς τους έχετε κάνει υπέρ των καταλήψεων. Ή συμφωνούμε ότι ειναι κακό πράγμα ή ότι είναι εργαλείο διεκδικήσεων».  

Σε άλλο σημείο και απαντώντας στην παρατήρηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση συζητούν για τον εκφασισμό στα σχολεία, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά είναι κατά του φασισμού στα σχολεία, αλλά τόνισε ότι δε χαρίζει όλους τους μαθητές που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών στη Χρυσή Αυγή.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top