Έκλεισαν τα σύνορα με την Ελλάδα Σκοπιανοί εθνικιστές!

Και ψυχολογικός εκβιασμός στους οκτώ «αντάρτες» του VMRO

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση, Σκοπιανοί εθνικιστές απέκλεισαν τη  συνοριακή διάβαση  προς την Ελλάδα. Η δράση τους έχει θορυβήσει τον Ζάεφ  καθώς απειλούν και εκβιάζουν βουλευτές για να μην περάσουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα. 

Οι Σκοπιανοί εθνικιστές μπλόκαραν συγκεκριμένα τη συνοριακή διάβαση προς την Ελλάδα, έναντι των Ευζώνων και εμπόδισαν  όσους ήθελαν να περάσουν. Τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές και οι οδηγοί μέσα στη βροχή μάταια τους παρακαλούσαν να ανοίξουν το δρόμο. Η αστυνομία ήταν εκεί αλλά  δεν απέτρεψε τους διαδηλωτές.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη Μακεδονία και τον μακεδονικό λαό.  Σας λέμε ότι με τους αποκλεισμούς και τη διαμαρτυρία μας, έτσι  θα συνεχίσουμε τη μάχη»  δήλωσε ο Γιάνκο Μπάτσεφ,  πρόεδρος  της «Ενωμένης Μακεδονίας». 

ΠΓΔΜ:  «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»  ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ 80 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Είναι  οι ίδιοι εθνικιστές που προσπαθούν να μπλοκάρουν την συνταγματική αλλαγή του ονόματος σε Βόρεια Μακεδονία. Πηγαίνουν κάθε βράδυ στα σπίτια των οκτώ ανταρτών βουλευτών του VMRO και τους απειλούν. Με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις. 

Ο Γιώργος Κατρουγκαλος ρώτησε τον Νικολά Ντιμιτρόφ στην υπουργική διάσκεψη της Θεσσαλονίκης, «θα έχετε τους 80 βουλευτές;», για να απαντήσει ο Σκοπιανός υπουργός  Εξωτερικών:  «Πιθανόν ένας να βγει κι ένας να μπει αλλά θα έχουμε τους 80». 
 «Θέλω να αυξηθεί η πλειοψηφία με διαδικασίες  που είναι χωρίς αποκλεισμούς. Λυπάμαι που οι βουλευτές  λένε ότι  το ξανασκέφτονται  αλλά ελπίζω ότι όλοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους» διαμήνυσε επίσης ο  Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών. 

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ «ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ» ΤΟΥ ΟΚΤΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Οι εθνικιστές παίρνουν μαζί τους στις διαδηλώσεις  έξω  από τη βουλή ακόμη και γονείς βουλευτών για να τους εκβιάσουν ψυχολογικά.  «Οι περισσότεροι από αυτούς τους οκτώ Βουλευτές το σκέφτονται. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταγματικές αλλαγές δεν θα περάσουν»υποστήριξε ο Μπάτσεφ.  

Πρώτο θέμα στα Σκόπια παραμείνει η διαφυγή του Γκρουέφσκι. Ψάχνουν ακόμη να δουν ποιος έφταιξε για την διαφυγή και ο τύπος έγραψε ότι  είχε προηγηθεί μυστική συνάντηση Ζάεφ Γκρουέφσκι. με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να το διαψεύδει κατηγορηματικά.  

«Με τον κ. Γκρουέφσκι από τότε που  έγινα  πρωθυπουργός, επί ενάμισι χρόνο, δεν έχω καμία επαφή» δήλωσε ο Ζάεφ.   
Το ηλεκτρονικό περιοδικό Politico, στην ευρωπαϊκή του έκδοση, μίλησε ανοιχτά για συμμετοχή του ουγγρικών μυστικών υπηρεσιών στην διαφυγή του Γκρουέφσκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top