Να αλλάξουμε το όνομα του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου ζητούν οι Σκοπιανοί!

Απίστευτες απαιτήσεις για αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας

Αλλαγή της ιστορίας σε βάθος 2.500 χρόνων αξιώνουν οι Σκοπιανοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι ζητούν να μην… αποκαλείται Βουλγαροκτόνος ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β’ του Βυζαντίου, ενώ οι παράλογες απαιτήσεις τους έχουν μπλοκάρει  την λειτουργία της μικτής επιτροπής των δύο χωρών για τα σχολικά βιβλία! 

Οι Σκοπιανοί θέλουν διαχωρισμό της Ελλάδας από την Αρχαία Μακεδονία στα σχολικά μας βιβλία και  επιμένουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες  εκτός από τη βασιλική οικογένεια δεν μιλούσαν ελληνικά! 

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ  - ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ 

Έφτασαν στο σημείο να ζητούν να αλλάξει η ιστορία 24 αιώνων και έφεραν σε αδιέξοδο την  μικτή επιτροπή για τα σχολικά βιβλία. Ο επικεφαλής τους,  διπλωμάτης Βίκτορ Γκάμπερ έχει γράψει κι ίδιος βιβλίο για το ψευδομακεδονικό έθνος.

«Μιλάμε και για τα σχολικά βιβλία  που διδάσκονται σήμερα στα ελληνικά σχολεία  αλλά και γι αυτά που θέλουν να φέρουν για διδασκαλία από το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς» δήλωσε.

Οι  Σκοπιανοί θέλουν επίσης: 

-Να διαχωριστεί το Βυζάντιο από την Μακεδονία.

-Να αναγνωριστεί σλάβικη καταγωγή στους Κύριλλο και Μεθόδιο.

-Να μην αποκαλείται «Βουλγαροκτόνος» ο Βασίλειος ο δεύτερος.

-Να  γίνει αποδεκτό ότι στη Βόρεια Ελλάδα το 1821  έγινε δήθεν «μακεδονική» επανάσταση! 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ  ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε στο Star για τις αξιώσεις: «Οι αλλαγές που προτείνουν για τα σχολικά βιβλία είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών».

Χαρακτηριστικό είναι ότι για τους Σκοπιανούς ειδικούς, στους Βαλκανικούς Πολέμους  δεν απελευθερώθηκε η ελληνική Μακεδονία, αλλά υπήρξε… διωγμός των «Μακεδόνων», δηλαδή των ψευδομακεδόνων

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ 

Η  ειδησεογραφική ιστοσελίδα Εξπρές αναφέρει: Η Ελληνο- μακεδονική επιτροπή  ενώπιον εμπλοκής - Οι Έλληνες σοκαρισμένοι  από τα αιτήματα των Σκοπίων. 

Γράφουν μάλιστα ότι για να κάνουν πίσω οι εκπρόσωποι των Σκοπιων θα πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ! 

«ΕΜΠΛΟΚΗ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

«Επιχειρείται ο βίαιος διαχωρισμός του όρου Έλλην από τον όρο Μακεδών που ιστορικά, κοινωνιολογικά και εθνογραφικά είναι ταυτόσημη» δηλώνει στο Star o πρόεδρος των Παμμακεδονικων Ενώσεων Ελλάδας –Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.  

Μάλιστα, σύμφωνα  με πληροφορίες, μέλος της ελληνικής ομάδας στην  επιτροπή προειδοποιεί με παραίτηση μετά τις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top