Η επέμβαση του «Aίαντα» στο Πολυτεχνείο στενοχώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ!

Κριτική σε Γεροβασίλη-Παπακώστα για την επανεμφάνιση της υδροφόρας

Ικανοποίηση υπάρχει στην ηγεσία της Eλληνικής Aστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραξιών του Πολυτεχνείου. Σημαντικό ρόλο στην απομόνωση των κουκουλοφόρων έπαιξε η απόφαση Γεροβασίλη - Παπακώστα να βγάλουν στους δρόμους το υδροβόλο όχημα της αστυνομίας, με το κωδικό όνομα "Αίαντας", ο οποίος βρέθηκε σε δράση μετά από έξι χρόνια.  

Οι εντολές που είχε ο χείριστης, απο την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  ήταν να σβήνει τις φωτιές απο τις δεκάδες μολότοφ στην οδό Πατησίων και στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου.

Ο "ΑΙΑΝΤΑΣ" ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο «Αίαντας»  με τις ρίψεις νερού, σε συνεργασία και με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, κατάφερε  να απομονώσει  τους ταραξίες μέσα στον χώρο του ιδρύματος, να αποτρέψει άλλους κουκουλοφόρους να ενωθούν ς και εν τέλει να περιορίσει τα επεισόδια γύρω απο την πλατεία Εξαρχείων. 

«Έγινε η όλη επιχείρηση με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου αλλά και με έναν ισχυρό συμβολισμό ο οποίος λέει ότι το Κράτος θα είναι σεβαστό απο όλους» δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κ. Παπακώστα στο «Πρακτορείο 104,9».  

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ Ο "ΑΙΑΝΤΑΣ" ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Οι  «Αίαντας 1 και 2» που το βράδυ του Σαββάτου επιχείρησαν στο Πολυτεχνείο, ήταν για χρόνια παροπλισμένοι.  Είχαν βγει στους δρόμους της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2012 με υπουργό τον Νίκο Δένδια.  

Ο "ΑΙΑΝΤΑΣ"... ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Όμως το δόγμα μηδενικής ανοχής Γεροβασίλη - Παπακώστα, με την εμφάνιση των ειδικά διαμορφωμένων υδροφόρων, φαίνεται πως δεν άρεσε σε κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Εφημερίδα των Συντακτών, με τον τιτλο «Αίαντας όχι και τόσο ακίνδυνος».  παραθέτει παραδείγματα απο χώρες, όπως η Ζιμπάμπουε και η Τουρκία όπου έχουν τραυματιστεί ή ακόμη και σκοτωθεί διαδηλωτές από υδροβόλα οχήματα. 

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε απο την ΑΥΓΗ η οποία εκτιμά πως η κραυγή αγωνίας των αστυνομικών είναι πρόφαση για αστυνομική ασυδοσία.

Όμως,  η σωστή χρήση εκτόξευσης νερού για την αντιμετώπιση διαδηλωτών θεωρείται πάγια τακτική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top