Στήριξη από Μητσοτάκη και Γεννηματά ζήτησαν οι κληρικοί

Τι δήλωσαν οι αρχηγοί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ μετά τη συνάντηση

Κληρικοί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι εκπρόσωποι των κληρικών συναντήθηκαν διαδοχικά  σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά και τους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, με την οποία τίθενται  εκτός Δημοσίου.  

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ όσο  και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τους διαβεβαίωσαν ότι θα ταχθούν στο πλευρό τους.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Η ΝΔ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, έδωσε  στους κληρικούς «την απόλυτη διαβεβαίωσή του ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον κομματικούς του φίλους»  στη συνάντηση με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος. 

 Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στη Βουλή οι κληρικοί εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν προσφάτως ο κ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος και ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. απλά να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο και να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.  

«Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;» ήταν ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα που έθεσαν με ρητορικό τρόπο.

«Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω συμφωνία δε δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ  κ. ΤΣΙΠΡΑ

Μετά τη συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, με την αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, στο γραφείο της στη Βουλή, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια με τους ιερείς και ζήτησε να ξεκινήσει νηφάλιος διάλογος για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας.

«Οι Έλληνες κληρικοί, οι απλοί ιερείς, κινδυνεύουν να είναι τα θύματα των κομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Τσίπρα. Ως εδώ!  Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, χρησιμοποιώντας μάλιστα χρήματα του Ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να παίζει με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιερωμένων. Ζητώ να σταματήσουν αυτά τα σχέδια. Και ήρεμα, νηφάλια, υπεύθυνα, με αλληλοσεβασμό να συζητήσουμε με την Εκκλησία για το διακριτό ρόλο της έναντι της Πολιτείας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για την Εκκλησία και την Πολιτεία» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top