Πρώτη φορά παράθυρο για πρόωρες εκλογές από τον Τσίπρα

"Εκλογές τον Οκτώβρη του 2019 αλλά θα εξαρτηθεί και από την πορεία..."

Τη βεβαιότητά του ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών που θα γίνουν το 2019, αλλά ανοίγοντας παράθυρο για «πρώτη φορά» σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνουν νωρίτερα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ    

EΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2019 ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 

«Η βασική στρατηγική μου επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας», είπε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αυτό θα επιδιώξει και ότι αυτό είναι κάτι που σήμερα έχει τις πολύ περισσότερες πιθανότητες να συμβεί. «Το βασικό δίλημμα της αναμέτρησης είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω», τόνισε.

«Αυτόν τον σχεδιασμό θα ακολουθήσουμε», είπε και προσέθεσε ότι «από εκεί και πέρα βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από την πορεία των πραγμάτων τους επόμενους μήνες, όμως ο σχεδιασμός είναι αυτός και πιστεύω ότι μπορούμε να τον καταφέρουμε».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να πάει καλύτερα η οικονομία και πως θέλει να είναι η πρώτη κυβέρνηση που ολοκληρώνει την 4ετία, ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε ότι ευελπιστεί πως ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα.  

Προσέθεσε μάλιστα ότι "οι ευρωεκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί και η πραγματικότητα που πολλές φορές παραμορφώνεται από τις δημοσκοπήσεις". 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ   

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές του Οκτώβρη του 2019 ακριβώς γιατί είναι η πολιτική δύναμη που κατάφερε εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες, «να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να διατηρήσει συνθήκες ισορροπίας και κοινωνικής προστασίας στην κοινωνία και έχει σχέδιο-όραμα για τη χώρα».
 

ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψη του, είπε ο Αλέξης Τσίπρας,  στη συνέντευξη Τύπου σ, ερωτηθείς για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε όμως ότι είχε μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα συλλαλητήρια του περασμένου Φλεβάρη, πέρα από την έλλειψη μαζικότητας. «Το είδαμε να παίρνει χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία».

Απευθυνόμενος στους πολίτες σημείωσε ότι στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ευαισθησίες τους. Τόνισε ότι έχουμε μια σημαντική συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης και ανοίγει τον δρόμο στην Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε για το ίδιο θέμα ότι "παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων μας, ορισμένες φορές περνά τα πλαίσια, παρακολουθούμε και θα πρέπει παρότι είναι πριν το δημοψήφισμα τους, να μην υπερβαίνουν τα πλαίσια αλλά να βρίσκονται στα πλαίσια όλων όσων έχουμε συμφωνήσει".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΧΩΡΑ, ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
 

"Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, υποδείξεις δεν δέχεται από κανέναν. Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία για την επίλυση του ονοματολογικού. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάναμε εκπτώσεις από τις πάγιες εθνικές θέσεις μας", υποστήριξε επίσης ο κ. Τσίπρας σχετικά με το αν οι διεθνείς πιέσεις οδήγησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών.  Ανέφερε  ακόμα για το θέμα του Κοσόβου πως «αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στη σερβική κυβέρνηση και την πλευρά του Κοσόβου που θα έδινε την προοπτική μιας λύσης, εμείς δεν θα είχαμε κανέναν λόγο παρά να τη χαιρετίσουμε". 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ

Στο σχέδιο μας για την Ελλάδα της νέας εποχής εντάξαμε και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας για τα μέτρα που ανακοίνωσε. 

Όπως τόνισε τον ενοχλεί η χρήση του όρου "παροχολογία", ιδιαίτερα από αυτούς «που γονάτισαν τη χώρα». Σημείωσε ότι αυτά που εξήγγειλε είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη.

«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Είχα πει από πέρυσι ότι από το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο», υπογράμμισε. «Εμείς χτες παρουσιάσαμε το σχέδιο μας, το όραμά μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, και μέσα στο συνολικό πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για να απαλύνουμε τις πληγές και να άρουμε αδικίες της μνημονιακής εποχής», τόνισε.

«ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ» 

Ο πρωθυπουργός είπε πως το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε και αφορά τα επόμενα τρία χρόνια είναι ισορροπημένο γιατί ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα» τόνισε. 

Ο κ. Τσίπρας είπε και ότι τα μέτρα που εξήγγειλε χτες είναι τα απαραίτητα και ότι είναι απολύτως εφικτά. Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα. Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και για κοινωνικό μέρισμα.

Τόνισε ότι αυτά που εξήγγειλε χτες δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης τι απάντησε ο κ. Τσίπρας στην ερώτηση του Star για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top