Εκταμιεύθηκε και η δόση των 15 δις – Πανηγυρίζει το Μαξίμου

«Τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων» υποστηρίζει η κυβέρνηση

Την πέμπτη και τελευταία δόση προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, εκταμίευσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).

Η δόση είναι συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ, 9,5 από τα οποία προορίζονται για την ενίσχυση του ταμειακού αποθέματος και 5,5 για την  εξυπηρέτηση του χρέους.

Συνολικά, ο ESM έχει διαθέσει προς την Ελλάδα συνολικά 61,5 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια του τρίτου προγράμματος, από τα 86 δισ. που ήταν προς διάθεση.

ESM και EFSM είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας,  έχοντας εκταμιεύσει αθροιστικά για τα ελληνικά προγράμματα  204 δισ. ευρώ

 «Η σκληρή δουλειά και η δέσμευση του ελληνικού λαού, τώρα αποδίδει καρπούς. Η τελευταία δέσμη μεταρρυθμίσεων που ολοκλήρωσε η Ελλάδα περιλάμβανε σημαντικές δράσεις στη φορολογική πολιτική, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα δημόσια έσοδα και το ζήτημα των κόκκινων δανείων», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ

Μαξίμου:  Η εκταμίευση σηματοδοτεί την τελευταία πράξη των μνημονίων  

Σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγο υποστηρίζει ότι  η εκταμίευση «σηματοδοτεί την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων» και διατυπώνει αιχμές για «υπονόμευση» κατά της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού     

«Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος σηματοδοτεί και την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων. Ή Ελλάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της ξανά και διαψεύστηκαν όσοι όλα αυτά τα χρόνια επιχείρησαν να υπονομεύσουν αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Τώρα μπορεί να ανοίξει μία νέα σελίδα προόδου, δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Έχουμε πλέον πολλή δουλειά μπροστά μας αλλά και επιτέλους μία νέα προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top