Όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς αλλά κανείς δεν μίλαγε…

Το σήμα του Λιμενικού και οι ισχυρισμοί Πολάκη

Κρατικοί υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί αλλά και πολλοί ιδιώτες γνώριζαν ήδη από νωρίς το βράδυ της μοιραίας Δευτέρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι και στη Ραφήνα, σε στεριά και θάλασσα. Όμως κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, την ώρα που έπρεπε...

«Από τις 8 το βράδυ διαπιστώσαμε τους πρώτους απανθρακωμένους. Εγώ μαζί με έναν αστυνομικό βρήκαμε τη μια γυναίκα στη Λεωφόρο Μαραθώνα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Εφέδρων  και εθελοντής, Δημήτρης Πιπίκιος, ενώ ο κάτοικος Ραφήνας Στάθης Κωνσταντινίδης δηλώνει στην κάμερα του Srar ότι είδε έναν άνθρωπο νεκρό στον  δρόμο στις 9.15 μ.μ.

«Κατά τις 10-10.30 έφεραν ένα παιδάκι νεκρό, σκεπασμένο» δηλώνει η - κάτοικος Ραφήνας επίσης - Έφη Ιωσηφίδου. «Βρήκαμε μια γυναίκα πνιγμένη στις 11.15 το βράδυ και ειδοποιήσαμε αμέσως το Λιμενικό» αποκαλύπτει ο ψαράς Σπύρος Σαλιαγκός. 

ΣΗΜΑ - "ΒΟΜΒΑ" ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΓΙΑ ΣΩΡΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η ύπαρξη νεκρών στη θάλασσα αποδεικνύεται και από το σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Το αποκαλυπτικό αυτό σήμα επιχείρησε να αμφισβητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας. «Το σήμα του λιμενικού σώματος αναφέρει ως ώρα έναρξης των επιχειρήσεων διάσωσης την 19:08 και όχι, όπως λανθασμένα ερμηνεύτηκε, ως ώρα ανεύρεσης σορών» υποστήριξε. 

Όμως, την Παρασκευή, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Βαγγέλης Γκούμας αποκάλυπτε την ώρα που είχαν πάρει εντολή να βγουν στη θάλασσα για έρευνες τα σκάφη του Λιμενικού, το απόγευμα της Δευτέρας.

ΜΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 

Αλλά αυτό που προκαλεί περισσότερη οργή είναι ότι η Περιφέρεια Αττικής… εδέησε να συγκαλέσει Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου δύο ολόκληρες ώρες μετά την καταστροφή και ενώ ήδη υπήρχαν δεκάδες νεκροί, όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση του Πρώτου Θέματος, που αποκάλυψε επίσης και μια φωτογραφία από το Σισμανόγλειο, όπου μια σωρός μεταφέρεται με φορείο στις 23.55 το βράδυ της Δευτέρας.

Π. ΠΟΛΑΚΗΣ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ...

Μετά μάλιστα τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για την ανυπαρξία συντονισμού του κρατικού μηχανισμού και την έλλειψη παντελούς ενημέρωσης για τους νεκρούς, ο Παύλος Πολάκης τα…  είπε όλα σήμερα, προσπαθώντας να βρει τις πιο απίθανες δικαιολογίες για όσα έγιναν στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό τη νύχτα της Δευτέρας.

 «Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μόνο δυο νεκρούς. Όμως για την πιστοποίηση χρειάζεται η σφραγίδα του γιατρού ή του ιατροδικαστή. Τι, θα βγαίναμε σε πανελλήνια μετάδοση να πούμε, υπάρχουν δύο νεκροί ; Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για τους δύο νεκρούς  όταν έφυγαν οι κάμερες από τον χώρο της σύσκεψης» ισχυρίσθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top