Κόντρα για το πότε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για νεκρούς στην πυρκαγιά

Αντιπαράθεση για την ενημέρωση σχετικά με τα θύματα

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις ότι υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν για πάνω από 10  νεκρούς,  πολύ πριν αρχίσει η σύσκεψη με το πρωθυπουργό λίγο πριν  τα μεσάνυχτα  της Δευτέρας στο Κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στις 11. 20 μ. μ. εκείνο το βράδυ, το ίδιο το υπουργείο  είχε ζητήσει δεκάδες σάκους για την παραλαβή των θυμάτων!  

 «Ήδη από τις 11 και μετά συνέχεια αναφέρονταν ότι υπάρχουν απανθρακωμένα άτομα στην περιοχή του Βουτζά και το Μάτι» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.  

Στο συντονιστικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος πάντως στιςς  23/7 και ώρα 23:48 ο κ. Τσίπρας ρώτησε: «Είναι σε ύφεση; Οι κατασκηνώσεις;  Έχουν εκκενωθεί;» για να λάβει την απάντηση:  «Η φωτιά πέρασε από κάποια σπίτια… Προτεραιότητα είναι να διασώσουμε τον κόσμο».  

Την ώρα αυτή  η ενημέρωση προς τον πρωθυπουργό για το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας περιορίζεται αποκλειστικά  στα μέτωπα της φωτιάς και σε κάποιους  εγκλωβισμένους στο… λιμάνι της  Ραφήνας, όπως λέει προφανώς από λάθος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, με τον κ. Τσίπρα να ρωτά:  «Δηλαδή είναι εγκλωβισμένος κόσμος στο λιμάνι;».  

Κανείς από τους υπουργούς, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι τους ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων,  δεν αναφέρει στη σύσκεψη ότι ήδη έχουν εντοπιστεί δεκάδες αθώα θύματα, απανθρακωμένα στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι. 

«Στις 11. 20 μ.μ. υποβλήθηκε από το υπουργείο αίτημα προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ίδιο το υπουργείο (Υγείας) δηλαδή,  για παραλαβή μεγάλου αριθμού σάκων για νεκρούς. Ο  Πολάκης γνώριζε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων όταν μπήκε στο συντονιστικό» υποστηρίζει ο  πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής. 

Ο Παύλος Πολάκης ωστόσο, 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα,  στη σύσκεψη κάνει λόγο μόνο για κάποιους τραυματίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι τραυματίες ήρθαν με πλωτό». 

 «Ο κύριος Πολάκης γνώριζε και μετά από λίγο βρέθηκε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Προφανώς επικράτησε η λογική να μην ανακοινώσουν νεκρούς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.   

Από την πλευρά του,  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου ανέφερε στο Κανάλι της Βουλής ότι «εάν υπήρχαν πληροφορίες για νεκρούς δεν αξιολογήθηκαν πάντως στον πρωθυπουργό». 

Ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στην ύπαρξη θυμάτων το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στον Real, έκανε λόγο για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top