Αποσύρθηκε η τροπολογία για αυξήσεις στους διοικητές ΔΕΚΟ

Παπανάτσιου: Θα την επαναφέρουμε - Μανιάτης: Ντροπή, μέσα στο εθνικό πένθος

Πρώτη δημοσίευση: 14.23

Στην απόφαση να αποσύρει την τροπολογία που έδινε το περιθώριο για μεγάλες αυξήσεις στις διοικήσεις των (Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί) προχώρησε η κυβέρνηση, μετά το σάλο που προκάλεσε τόσο η ουσία της τροπολογίας, όσο και ο χρόνος κατάθεσής της, εν μέσω εθνικού πένθους για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στη Ραφήνα.

«Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση» είπε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τι προέβλεπε η τροπολογία

Η ρύθμιση προέβλεπε ότι οι μισθοί των προέδρων και των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων συγκεκριμένων ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, δε θα δεσμεύονται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ αλλά θα καθοριστούν με νέα υπουργική απόφαση.

Όπως προβλέπει, δε θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Δεδομένου, ότι ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ, κάτι που σημαίνει αυξήσεις έως και 60%.

 

«Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€» έγραψε στο twitter ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top