Πάρτι σε 15 πόλεις ανακοίνωσε ο Ζάεφ για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ!

Αλλά και νέα συλλαλητήρια στην Ελλάδα κατά της συμφωνίας

Πάρτι σε δεκαπέντε πόλεις των Σκοπίων ανακοίνωσε ο Ζάεφ αμέσως μετά την επίσημη πρόσκληση που πήρε η χώρα του από το ΝΑΤΟ. Οι προετοιμασίες  για το μεγάλο πάρτι του Σαββάτου στα Σκόπια είναι πυρετώδεις με αφίσες που αναφέρονται σε  «”Μακεδονία” στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ»,  «μεγάλη λαϊκή γιορτή  σε 15 πόλεις με 40 καλλιτέχνες».  

Έτσι,  απο τη μια άκρη  της χώρας ως την άλλη  θα πανηγυρίσουν με συναυλίες, ρoκ και λαϊκά! 

Ο Ζόραν Ζάεφ πανηγύρισε σα παιδί υπογράφοντας την επίσημη πρόσκληση της χώρας του απο το ΝΑΤΟ , φίλησε το στυλό, σήκωσε ψηλά τον  φάκελο κι άρχισε  να προσκαλεί στο μεγάλο πάρτι  όλο τον κόσμο. «Σας προσκαλώ να έρθετε μαζί μας το Σάββατο  14 Ιουλίου σε 15 πόλεις σε όλη τη Μακεδονία, στις μουσικές εκδηλώσεις με τις οποίες θα γιορτάσουμε τα βήματα που κάνουμε μπροστά» τόνισε. 

Αποκαλώντας  τη χώρα του «Μακεδονία» έγραψε επίσης στο twitter:  «Η Μακεδονία μπαίνει στο ΝΑΤΟ και οδεύει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΝΑΤΟ: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Όμως, για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ξεκαθαρίστηκε πως πρέπει πρώτα να υλοποιήσουν όλους τους όρους της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η Ελλάδα προωθεί την επίλυση του ονοματολογικού και στηρίζει ενεργά την Ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων» ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.  

«Πρόσκληση δεν νοείται σε αυτή τη φάση. Πρόσκληση θα υπάρχει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.  

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ 

Στη Θεσσαλονίκη ακόμη ένα βράδυ έγινε πορεία και συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά των Σκοπιανών.

Στα Τρίκαλα έγινε μεγάλη συγκέντρωση  με τους  δυο  Μητροπολίτες της περιοχής να δίνουν τον τόνο. «Όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε  η νίκη είναι βεβαία» τόνισε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος. 

Κεντρικός ομιλητής ο Συνταγματάρχης ε.α. Σάββας Καλεντερίδης , ο οποίος επισήμανε:  «"Μακεδονική" γλώσσα δεν υπάρχει, είναι το δεύτεροι ψέμα, και το τρίτο ψέμα ειναι ότι υπάρχει “μακεδονική” ταυτότητα».   

Για «διπλή ντροπή λοιπόν από ένα δίδυμο ντροπής, erga omnes είσαστε επικίνδυνοι για τη χώρα» μίλησε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top