To παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα- Ερντογάν

Στο πλευρό της Ελλάδας ΝΑΤΟ και ΕΕ για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών

Στο παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα – Ερντογάν την Πέμπτη, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

«Πριν δυο ώρες κλείστηκε το ραντεβού, αφού ο "σουλτάνος" απο χτες δεν προσδιόριζε την ώρα της συνάντησης. Τα τουρκικά μέσα δε έλεγαν ότι ήταν σφόδρα εκνευρισμένος όχι μόνο με το ότι ο Έλληνας πρωθυπουργος δεν αρεστή στην ορκωμοσία του, αλλά και επειδή επιτέθηκε  στα στελέχη της ΝΔ που πήγαν» τόνισε η σχολιάστρια του Star. 

Για το τι συνέβη και  άλλαξε γνώμη ο Ερντογάν και έκλεισε τελικά το το ραντεβού, η Κ. Μακρή πρόσθεσε ότι υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά - Τσαβούσογλου, ενώ πληροφορίες απο τις Βρυξέλλες λένε ότι υπήρξε παρέμβαση απο το ΝΑΤΟ για να μην τορπιλιστεΊ αυτή η συνάντηση.

Όπως πάντως επισήμανε η δημοσιογράφος του Star, «το κλίμα θα ειναι βαρύ, θα τεθούν όλα τα θέματα και οι 2 Έλληνες κρατούμενοι και οι 8 Τούρκοι που ζήτησαν  άσυλο αλλά και το Κυπριακό, με τον “σουλτάνο”  να δείχνει τα δόντια του και να επισκέπτεται ήδη τα κατεχόμενα».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Όμως όλοι, ΝΑΤΟ, Ευρώπη  -  φάνηκε σήμερα και απο τις δηλώσεις τους - ειναι στο πλευρό μας για το θέμα των δυο Ελλήνων,  ενώ διαμηνύουν στον Ερντογάν ότι δεν ειναι τόσο ισχυρός όσο νομίζει για να συνεχίσει να κάνει το λιοντάρι. ‘Ίσως γι’  αυτό και έβαλε νερό στο κρασί του για τη συνάντηση. Το ποσό το νέρωσε θα το καταλάβουμε την Πέμπτη απο την έκβασή της».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top