Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Δε γλιτώνω τη γραβάτα, πρέπει να βρω πουκάμισο

Χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία για το χρέος: Ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων στις θυσίες των Ελλήνων

Για «ιστορική συμφωνία» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

«Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας» είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , σημειώνοντας πως η συμφωνία «ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων στις θυσίες των Ελλήνων αυτά τα οκτώ χρόνια».

«Δε θα τη γλιτώσω, τη γραβάτα θα τη φορέσω»

Η συνομιλία των δύο ανδρών ξεκίνησε χιουμοριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Συμφωνία για χρέος: Τα βασικά σημεία και οι γκρίζες ζώνες

Ο κ. Τσίπρας είπε «δεν θα τη γλιτώσω, τη γραβάτα θα τη φορέσω», με τον κ. Παυλόπουλο να θυμίζει στον πρωθυπουργό ότι ο Ματέο Ρέντσι του είχε δώσει γραβάτα για να φορέσει όταν υπάρξει λύση στο θέμα του χρέους.

«Μου έχουν δώσει όλοι, αλλά… Τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται. Θα πρέπει να βρω πουκάμισο γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο» είπε χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας.

«Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο»

 «Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, αυτή είναι μια σημαντικά εξαιρετική εξέλιξη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «νέα σελίδα για τη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως δεσμευόμαστε από στόχους, αλλά «είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα για να υλοποιήσει τους στόχους».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραμάτισε ο Προκόπης Παυλόπουλος όλο αυτό το διάστημα, αναγνωρίζοντας πως «είχατε δίκιο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της ανταμοιβής».

Παυλόπουλος: Απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού η συνέχισε της ευρωπαϊκής πορείας

«Έκανα αυτά που θα έκανε καθένας στη θέση μου» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, είπε πως η απόφαση για την παραμονή στην ευρωπαϊκή πορεία «ήταν απόφαση της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

«Κανένας δεν μπορεί να πει ότι στο δημοψήφισμα του 2015, ο κόσμος που είπε “όχι” ήθελε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος είπε πως η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με ισχυρότερη οικονομία και επικαλέστηκε δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι αποτίει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις αντοχές και την προσήλωσή του στην Ευρώπη.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top