Παρασκευόπουλος: «Γιατί να μετανιώσω; Ο νόμος μου μείωσε την εγκληματικότητα»

«Από 1.000 οι ανθρωποκτονίες έγιναν 500»

Ο Παρασκευόπουλος για το νόμο του: Γιατί να μετανιώσω;

Για τον περιβόητο «νόμο Παρασκευόπουλου» μίλησε, ο ίδιος, ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus 103.6», όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζε στον συγκεκριμένο νόμο απάντησε:

«Αυτός ο νόμος είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα εκείνη την περίοδο στη χώρα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα πχ για τις ανθρωποκτονίες; Από εκεί που ήταν χίλιες, έγιναν πεντακόσιες. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τη μείωση της εγκληματικότητας; Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες».

Ο συγκεκριμένος νόμος είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων καθώς χρήση της ευνοϊκής του ρύθμιση φέρονται να είχαν κάνει σεσημασμένοι κακοποιοί.

Ανάμεσά τους και ο Αφγανός ο οποίος κατάφερε να διαφύγει στη Γερμανία με αποτέλεσμα να βιάσει και στη συνέχεια να σκοτώσει 19χρονη κόρη Γερμανού αξιωματούχου (διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση εδώ).

Με το νόμο Παρασκευόπουλου είχε αποφυλακιστεί και ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Αφγανός που βίασε και σκότωσε την 19χρονη κόρη Γερμανού αξιωματούχου

«ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ»

 

«Πρώτα από όλα, ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει ότι ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός. Εξάλλου, πολλές περιπτώσεις απολύσεων κρατουμένων που αποδίδονται στο νόμο Παρασκευόπουλου, δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κόσμος απολύεται συνεχώς από τις φυλακές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είχαν απολυθεί και χωρίς το νόμο Παρασκευόπουλου. Το παρακολουθώ το θέμα, ακριβώς γιατί συνήθως συνδέεται με απειλές και ύβρεις στο πρόσωπό μου κι έτσι βλέπω για κάθε περίπτωση, αν όντως αυτός ο οποίος απολύθηκε, απολύθηκε λόγω του συγκεκριμένου νόμου» κατέληξε ο πρώην Υπ. Δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top