Τσίπρας: Πολύ σημαντική η προσφορά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων στην Ελλάδα

«H ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Σ.Τσακραμπάρτι

Τσίπρας:  Πολύ σημαντική η προσφορά της ΕΤΑE στην Ελλάδα

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την προσφορά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρό της Τράπεζας κ. Σούμα Τσακραμπάρτι.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η Τράπεζα ήδη προωθεί επενδύσεις στην Ελλάδα και υπογράμμισε το γεγονός ότι η χώρα μας ανακάμπτει οικονομικά. O πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ανακάμψει ευκολότερα και γρηγορότερα. Επίσης επεσήμανε τη σημασία της ρευστότητας στην παρούσα φάση για την οικονομία.

«Θέλω να σας συγχαρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας, πιστεύω ότι κάνατε πολύ δρόμο αλλά είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα. Η απασχόληση αυξάνεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό» είπε από την πλευρά του μεταξύ άλλων ο κ. Τσακραμπάρτι.

Έως 600 εκατ. ευρώ θα επενδύσει φέτος στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, δήλωσε στο Reuters  o k. Τσακραμπάρτι

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη θα ζητήσει από το Συμβούλιό της να εγκρίνει την παράταση της αποστολής της στην Ελλάδα για πέντε χρόνια μέχρι το 2025, δήλωσε ο κ. Τσακραμπάρτι, στο Reuters. «Τον Απρίλιο θα καταθέσουμε την πρότασή μας στο Συμβούλιο για παράταση της αποστολής μας έως το 2025. Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί η έγκριση», δήλωσε.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top