«Μπέρδεμα» με τις θερμικές κάμερες στην ελληνική πλευρά του Έβρου

Τις διαχειρίζονται τρία διαφορετικά κέντρα ελέγχου

Τρία διαφορετικά κέντρα ελέγχου στα σύνορα διαθέτουν θερμικές κάμερες, όπως επισήμανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα:     

-Οι συνοριοφυλακες

-Ο στρατός

- Και η Frontex με υπερσύγχρονα αυτοκίνητα «θερμοβάν».

Ανέφερε για το ίδιο ζήτημα η Κ. Μακρή:

«Για τον στρατό τα στοιχεία ειναι απόρρητα. Οι συνοριοφύλακες , που συνεργάζονται με τον στρατό στα χαρτιά έχουν  40 κάμερες. Στην  πράξη οι μισές είναι για επισκευή. Σε ένα γραφείο συνοριοφυλάκων για παράδειγμα  υπάρχουν 5 κάμερες, αλλά λειτουργούν οι δύο. Αν είναι καλές καιρικές συνθήκες η ορατότητα με αυτές φτάνει τα 6 χιλιόμετρα. Σε κακές καιρικές συνθήκες όμως  βλέπουν ελάχιστα γιατι κάποιες ειναι παλιάς τεχνολογίας»

Όσον αφορά το τι θα προσέφεραν οι κάμερες, τόνισε η σχολιάστρια του Star:

1. Θα ειδοποιούνταν οι Έλληνες στρατιωτικοί να μην πάνε στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε η σύλληψη, αν υπήρχε μεγάλη κινητικότητα των Τούρκων.

2. Θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε εκ των υστέρων τι ακριβώς συνέβη, ώστε να μην υπάρχει καμιά παραφιλολογία.

Όπως κατέληξε πάντως η Κ. Μακρή,  «οι Τούρκοι έχουν ένα ενιαίο κέντρο ελέγχου,  την περίφημη στρατοχωροφυλακή και έχουν παγιδεύσει τα πάντα με θερμικές κάμερες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top