Στο Πεντάγωνο ο πρέσβης των ΗΠΑ - Ενημερώθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Γιατί διέκοψε ο Ναύαρχος Αποστολάκης την επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του για τους δύο συλληφθέντες στον Έβρο

Tο Πεντάγωνο επισκέφθηκε το πρωί ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη, όπου ενημερώθηκε για τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών αλλά και τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της γειτονικής χώρας. στις  σχέσεις της με την Ελλάδα, όπως μετέδωσε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, με την Πόπη Τσαπανίδου.

Την ίδια ώρα συναντιόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τρεις επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΣ, παρουσία του σημερινού ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή. Οι τρεις επίτιμοι αρχηγοί διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από την κατάσταση στον Έβρο και μπορούν να συμβουλέψουν για τους χειρισμούς.

Σε εξέλιξη είναι από χθες η ΕΔΕ που έχει διατάξει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και έχουν αρχίσει ήδη να καταθέτουν οι επικεφαλής της ταξιαρχίας και οι επιτελάρχες.

«Κακό σημάδι» στην εξέλιξη της ίδιας υπόθεσης πάντως είναι ότι διακόπηκε η επικοινωνία μεταξύ των ‘Ελληνα Αρχηγού  ΓΕΕΘΑ και του Τούρκου ομολόγου του. Οι δύο Αρχηγοί είχαν επικοινωνήσει 3-4 φορές από την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά οι δυσάρεστες  εξελίξεις ανάγκασαν τον Ναύαρχο Αποστολάκη να διακόψει την επικοινωνία.

Αυτή την ώρα υπάρχει σε εξέλιξη τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης νότια του Καστελλόριζου για την  οποία η Τουρκία έχει δεσμεύσει  θαλάσσια περιοχή με navtex. Κινητικότητα υπάρχει και στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, όπου βρίσκονται 6 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και 5 της Τουρκίας!                          

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top