Σεντένο: Μετά τα μέσα Μαρτίου η καταβολή της δόσης στην Ελλάδα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Σεντένο: Μετά τα μέσα Μαρτίου η δόση στην Ελλάδα

Το δεύτερο μισό του Μαρτίου θα εκταμιευθεί η δόση που εγκρίθηκε σήμερα από το Euro Working Group αναφέρει σε δήλωσή του με την ευκαιρία της απόφασης, ο Μάριο Τσεντένο, Πρόεδρος του Eurogroup, υπενθυμίζοντας ότι ταυτόχρονα συνεχίζεται η τεχνική προετοιμασία για πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και η προετοιμασία της αναπτυξιακής στρατηγικής για μετά το πρόγραμμα από την ελληνική κυβέρνηση.

«Ενημέρωθηκα ότι η Ομάδα Εργασίας της Ευρωομάδας (EWG) στις 2 Μαρτίου επιβεβαίωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της τρίτης αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος ESM», αναφέρει ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Διαβάστε ακόμη: Πράσινο φως για τη δόση των 5,7 δις από το Euroworking Group

«Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια μεταρρύθμισης», σημειώνει ο Μάριο Τσεντένο, διευκρινίζοντας ότι τώρα «το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος του ESM μετά την ολοκλήρωση των εθνικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών» και εξηγώντας ότι «αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την αποδέσμευση της πρώτης υπό- δόση ύψους € 5,7 δις το δεύτερο μισό του Μαρτίου».

«Έχουμε εισέλθει τώρα στον τελικό γύρο του ελληνικού προγράμματος ESM», τονίζει ο Μάριο Τσεντένο και αναφέρει ότι «η τέταρτη και η τελική αξιολόγηση συνεχίζεται», όπως και «το ίτο τεχνικό έργο των πιθανών νέων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους".

«Η Ελλάδα έχει αρχίσει να επιστρέφει στη χρηματοδότηση από τις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σε μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, η οποία θα είναι κρίσιμη για τον καθορισμό του πλαισίου μετά το πρόγραμμα», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top