Πολάκης σε Γεωργιάδη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας: «Τη λάσπη στη γυρίζω»

«Ένα από τα 3 παγόβουνα που προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα» χαρακτήρισε τη Novartis

«Αυτό που κουβεντιάζουμε σήμερα είναι η κορυφή ενός από τα τρία παγόβουνα στα οποία προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα» ανέφερε για τη Novartis ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος  Πολάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.   

Όπως υποστήριξε «με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς το 30% της δημόσιας δαπάνης και το 40% της ιδιωτικής αποτελούν μαύρο χρήμα από υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».  

Αναφερόμενος  σε όσους εξ των πολιτικών που αναφέρονται στη δικογραφία έχουν καταθέσει μηνύσεις, ο κ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε: «Κάποιοι τολμούν να μιλούν για σκευωρία και κάνουν και μηνύσεις. Να μηνύσετε τους βουλευτές το 2010 που κατέθεσαν επερώτηση στον τότε υπουργό Υγείας, όπου μιλούν για κατασπατάληση χρήματος».

«Εμείς θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος, υπάρχουν κι άλλα που μπορώ να πω. Για πρώτη φορά δεν υπάρχει πεδίο συναλλαγής και για αυτό κάποιοι έχουν θορυβηθεί. Έχουν θορυβηθεί τόσο πολύ που πατάνε πάνω στο θάνατο ενός μικρού παιδιού» υποστήριξε επίσης ο κ. Πολάκης, σχολιάζοντας τα όσα καταλόγισε ο κ. Γεωργιάδης για συγκάλυψη θανάτου μικρού παιδιού στην Κρήτη, από  ιατρικό λάθος συγγενούς του.

 Διαβάστε επίσης:  Στην αντεπίθεση ο Άδωνις: «Συγκάλυψη θανάτου μικρού παιδιού από λάθος της εξαδέλφης Πολάκη»

Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε:  «Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη ζωή μου. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ανθρώπινος πόνος και θάνατος. Και είναι ντροπή, αίσχος και ελεεινότητα να χρησιμοποιείς αυτό το πράγμα για να πλήξεις αυτά που λέω. Αν βρεθεί ένας που να πει ότι για αυτή την υπόθεση σήκωσα το τηλέφωνο και να πω “κάντε αυτό ή εκείνο” την επόμενη στιγμή θα παραιτηθώ από βουλευτής και  υπουργός!».

Κατέληξε ο κ. Πολάκης: «Δεν σας μοιάζουμε, έχετε μπει και θα μπείτε μετά την υπόθεση αυτή (σ.σ. της Novartis) στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».  

«Τη λάσπη στη  γυρίζω, δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα γίνουμε ποτέ» περιορίστηκε να απαντήσει o ίδιος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ τη δεύτερη φορά που έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε ξανά στο ίδιο ζήτημα.     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top