Στην αντεπίθεση ο Άδωνις: «Συγκάλυψη θανάτου μικρού παιδιού από λάθος της εξαδέλφης Πολάκη»

Σφοδρή επίθεση και σε Παπαγγελόπουλο-Τσίπρα - Τι απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

Στην αντεπίθεση με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, (με αναφορά σε «συγκάλυψη του θανάτου μικρού κοριτσιού» σε νοσοκομείο της Κρήτης από ιατρικό λάθος μιας γιατρού που όπως υποστήριξε είναι ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού) πέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.    

Όπως ανέφερε για την ίδια υπόθεση η Γενική Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Παπασπύρου έχει στα συρτάρια της επί 3 χρόνια το πόρισμα που δείχνει ότι η συγγενής του κ. Πολάκη ευθύνεται για το θάνατο 4χρονου κοριτσιού στην Κρήτη.  

Διαβάστε επίσης:Πολάκης σε Γεωργιάδη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας: «Τη λάσπη στη γυρίζω»

Σε μία έντονα φορτισμένη ομιλία του  και σε υψηλούς τόνους ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι Τσίπρας-Παπαγγελόπουλος-Πολάκης είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό της «σκευωρίας» - όπως χαρακτήρισε την υπόθεση της Novartis- ενώ επανέλαβε τη δριμεία κριτική του στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, όπως και σε προηγούμενη παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή,  τον οποίο κατηγόρησε ότι  είχε παρανόμως ενημέρωση για το  περιεχόμενο της δικογραφίας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε επίσης να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του κ. Παπαγγελόπουλου και να βρεθούν  οι συνομιλίες που όπως ισχυρίσθηκε είχε με την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.   

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης κατάληξε στην ομιλία του σχεδόν… φωνάζοντας   «θέλω να πάω στο δικαστήριο», τασσόμενος κατά της παραγραφής!    

Προηγουμένως είχε καλέσει τον κ. Κουρουμπλή να ζητήσει να έρθει στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή. «Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε ότι όποιος μιλά για παραγραφή είναι ένοχος, και τώρα οι μόνοι που μιλούν για παραγραφή είστε εσείς» τόνισε.  

Υποστήριξε ακόμα ότι «τουλάχιστον 11 φάρμακα έχουν αυξηθεί επί της «πρώτης φοράς Αριστεράς». Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σκάνδαλο σε αυτό. Δεν καθορίζετε εσείς τις τιμές όπως δεν τις καθόριζα και εγώ».

«Ένα φάρμακο επί της δικής μου θητείας ανέβηκε στα 18 από 15 ευρώ. Αυτό είναι το σκάνδαλο για εμένα», επισήμανε,  ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, ρώτησε: «Κύριε υπουργέ,  ο υπουργός αποφασίζει για τις τιμές των φαρμάκων;».

«Κατηγορούμαι ότι δήθεν βρήκα 65 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τη Novartis. Η πρώτη κατάθεση δεν λέει πότε τα πήρα αλλά ότι τα πήρα γενικώς. Στην τελευταία της κατάθεση αποφάσισε η ψευδομάρτυρας ότι τα πήρα, το θυμήθηκε μετά από τέσσερις μήνες», είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε ότι «η Novartis το 2017 έχει πάρει 60 εκατ. Άρα για να καταλάβετε, κατηγορούμαι  ότι πήρα δύο εκατ. εγώ και ένα εκατ. ο κ. Στουρνάρας για τα  φανταστικά 65 εκατ. Ευρώ» ανέφερε επίσης στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis τα τελευταία 15 χρόνια είναι επί της δικής μου θητείας. Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι το οποίο η Novartis δεν έχει εισπράξει», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε:  «Εάν η κυρία εισαγγελέας είχε απλά ζητήσει πληρωμές του ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει το ψέμα στην κατάθεση της μάρτυρος».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι μάρτυρες «είναι μιλημένοι»: «Είναι δυνατόν να εκδίδεται δελτίο τιμών χωρίς να έχει αυτός που το υπογράφει να έχει την αρμοδιότητα. Γι' αυτό που κατηγορούμε την ευθύνη την είχε ο κ. Μπέζας. Φυσικά αυτό το δελτίο δεν έχει τίποτα το καλό, πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι».

 Παπαγγελόπουλος: Να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου – Δεν έκανα κάτι παράνομο

 

 Απαντώντας στον αντιπρόεδρο της ΝΔ επί της προσωπικής αναφοράς εις βάρος του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δέχθηκε να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων και   υποστήριξε ότι δεν έπραξε καμία παρανομία, παραδεχόμενος εμμέσως ότι είχε γνώση της δικογραφίας, αλλά  μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης.      

«Δεν απαγορεύεται από πουθενά» ανέφερε ο ίδιος απαντώντας στην κριτική του κ. Γεωργιάδη για επιλεκτική ενημέρωση, ενώ  αναφέρθηκε σε προηγούμενο υπουργό Δικαιοσύνης, τον οποίο δεν κατανόμασε,   ο οποίος σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κράτησε επί 3 μήνες δικογραφία πολιτικού προσώπου και την επέστρεψε στον εισαγγελέα, εκφράζοντας και τη νομική του άποψη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top