Στη Βουλή η μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζεται η μήνυση κατά τις Εισαγγελέως Διαφθοράς και προστατευόμενων μαρτύρων

Στη Βουλή στέλνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μήνυση που κατέθεσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.

Αμελητί, όπως ορίζει ο νόμος, η Εισαγγελία διαβίβασε σήμερα δια του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη μήνυση για να διερευνηθεί από τη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα που τους καταλογίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που αφορά στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην Εισαγγελία του  Αρείου Πάγου διαβιβάζεται και το σκέλος που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης». Ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέας θα κρίνει εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η σε βάρος τους μήνυση, κάτι που θα σημαίνει ότι θα αποκαλυφθεί και η ταυτότητά τους.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα    

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top