Μητσοτάκης: Να ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο τους πλειστηριασμούς

«Η ΝΔ παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας» - Nέα ενημέρωση 15:15

Να εξασφαλίσει πως οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων κάλεσε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας  στο 28ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Ας ξεκινήσουν οι τράπεζες με τα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας. Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όχι από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων. Και αν στο νόμο Κατσέλη έχουν παρεισφρήσει στρατηγικοί κακοπληρωτές, αυτοί να εντοπιστούν» επεσήμανε, προσθέτοντας πως «η ΝΔ παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από “ κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δε ότι η γ' αξιολόγηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση των πολιτών με τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας και πως τα πιο πολλά σημαντικά θέματα με κορυφαίο αυτό της βιωσιμότητας της ΔΕΗ, μετατέθηκαν για το μέλλον.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το κράτος λειτούργησε πελατειακά απέναντι, όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στην επιχειρηματική κοινότητα και πως η πολιτική του υπερπλεονάσματος έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί βλάβη στην πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, για ακόμη μία φορά επέκρινε την κυβέρνηση για όσα λέει περί «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει “καθαρή έξοδος” το 2018. Αντίθετα, βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τα επιπλέον μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν από το 2019» υπογράμμισε.

Ο ίδιος είπε πως η ΝΔ έχει ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο, το οποίο συμπύκνωσε σε 4 βήματα:

1: Μείωση φορολογικών συντελεστών και νομοθέτηση σταθερού φορολογικού συστήματος

2: 'Αρση χωροταξικών και άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

3: Τόνωση της ρευστότητας

4: Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top