Συναντήσεις Μητσοτάκη στο Στρασβούργο με Ταγιάνι και Φέρχοφσταντ

Τι συζήτησε με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και τον επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Ταγιάνι και Φέρχοφσταντ

Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γκι Φέρχοφσταντ  συναντήθηκε ο  Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του στο Στρασβούργο, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Γκουίντο Ραϊμόντι.

Διαβάστε ακόμη: Ανώτατη πηγή της ΝΔ: Έρχονται πρόωρες εκλογές το 2018

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δύο Ταγιάνι και Φέρχοφσταντ, βρέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, ενώ  οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη στην πορεία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία.

Ειδικότερα, με τον κ. Φέρχοφσταντ συζήτησαν την πρόταση του Προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, για τα επόμενα βήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την οποία ο Πρόεδρος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στηρίζει με θέρμη.

Στη διάρκεια των συναντήσεων τέλος ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί η Νέα Δημοκρατία,  τονίζοντας παράλληλα στους συνομιλητές του ότι το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών της επόμενης Κυβέρνησης θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις με στόχο να επαναφέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top