Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου και το σύνθημα «γουρούνια - δολοφόνοι» στην κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη

Τι έγινε στην "Ώρα του Πρωθυπουργού" με θέμα την ασφάλεια και την εγκληματικότητα - Νέα ενημέρωση 13:59

Κατά τις δευτερολογίες Τσίπρα - Μητσοτάκη, το κλίμα δεν διαφοροποιήθηκε πολύ, αφού οι αιχμές και βαριές κουβέντες από τον Πρωθυπουργό προς τον Πρόεδρο της ΝΔ και τούμπαλιν δεν έλειψαν.

Διαβάστε επίσης:  Άγρια σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την εγκληματικότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα. Ένα παραμένει σταθερό. Η έφεση σε προσωπικές επιθέσεις με ψεύδη και συκοφαντίες», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, για να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό λίγο μετά ότι «κυνικά ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε τη μεσαία τάξη, γιατί θέλατε να τα πάρετε από τη μεσαία τάξη και να τα δώσετε στους φτωχούς».

Αναφερόμενος στην ΕΛ.ΑΣ και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Μου ζητήσατε να ζητήσω από ποιόν συγγνώμη; Τώρα θυμηθήκατε την ΕΛ.ΑΣ. Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν αυτοί που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς γουρούνια και δολοφόνους. Εσείς πρωτοστατούσατε σε όλες τις αντιδράσεις απέναντι στην αστυνομία. Εσείς λέγατε το 2008 να αφοπλιστεί η αστυνομία και ότι τα ΜΑΤ είναι μέλη παρακρατικής οργάνωσης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Ο δολοφόνος δεν κοιτάει αν το θύμα είναι δεξιός ή αριστερός. Είχατε το θράσος και να θυμίσετε τι συνέβη στη χώρα το 2012-2013-2014. Να καίει μια ομάδα την Αθήνα και να είναι συνεχώς στο απυρόβλητο; Υιοθετήσατε τη ρητορική του μίσους και της βίας. Και όταν πετύχατε το στόχο σας, φορέσατε κουστούμια και καθίσατε στα βουλευτικά έδρανα».

«Δε δώσατε καμία απάντηση. Τι συμβαίνει στις φυλακές; Γιατί καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ'; Μιλήσατε και είναι ντροπή σας αυτό για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο και ψεύδεστε! Είναι ντροπή! Εάν αποκαλυφθεί, όπως εικάζεται, πως η δολοφονία Ζαφειρόπουλου σχεδιάστηκε στις φυλακές, τι θα πείτε; Θα σηκώσετε απλά τους ώμους σας. Δεν είπατε μία λέξη για τις ομάδες αντιεξουσιαστών στα πανεπιστήμια. Για τον φοιτητή ΑμεΑ που μπήκε στο πανεπιστήμιο χωρίς να πάρει άδεια από κάποιους».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η πρωτολογία του Πρωθυπουργού έμοιαζε με 15λεπτη φλύαρη ανάγνωση αστυνομικού δελτίου λέγοντας πως «εκλογές έχουν χάσει πολλοί και πολύ πιο σημαντικοί από σας, η κατάντια είναι που προσπαθείτε να επιβιώσετε με αυτούς τους τρόπους. Η ετυμηγορία έρχεται και θα είναι αμείλικτη».

Αναφορές έγιναν και στην υπόθεση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, ο τελευταίος φέρεται να έχει καταγραφεί από κοριούς της ΕΥΠ σε συνομιλίες με ποινικούς για ρουσφέτια. Ο κ. Αυγενάκης απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αναφερόμενος στο θέμα Αυγενάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε μεταξύ άλλων: « Σήμερα μιλάμε για ανομία και έρχεστε να θολώσετε τα νερά με άσχετες ιστορίες του παρελθόντος που έχουν απαντηθεί. Ήρθατε να μιλήσετε ως επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το παρακράτος των παρακολουθήσεων. Στα διάφορα διαπλεκόμενα τζάκια, παλιά και νέα, τα οποία σας συναναστρέφονται προσφάτως.  Εσείς θα λογοδοτήσετε στο λαό. Κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη […]».

Αλέξης Τσίπρας

«Ο Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του, επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη “ψεύτη”. Εσείς δεν είπατε ούτε μια λέξη για τη Siemens και σας έβαλα και το θέμα του Αυγενάκη. Διαγράφετε άλλα μέλη της ΚΟ, αλλά για τον γραμματέα του κόμματός σας θεωρείτε ότι μπορεί να συνομιλεί και να διευκολύνει άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

«Είναι φυσιολογικό να έχει χάσει την ψυχραιμία του. Δεν χρειάζεται γιατί έχει τη στήριξη του αρχηγού του κόμματός του. Γιατί ο Μητσοτάκης παρέχει τη στήριξη; Τον κρατάει ο Αυγενάκης;»

Ακολούθησε ένταση με τον Πρωθυπουργό να φωνάζει: «Κάτσε κάτω εσύ» και τον Λ.Αυγενάκη να ακούγεται από τα έδρανα να λέει: «δεν ντρέπεσαι».

«Στις συνομιλίες αυτές ο κ. Αυγενάκης με είπε ψεύτη και άλλα, ενώ κατάγεται από μια περιοχή που όντως έχει φιλότιμο, αντί να σπεύσει να πει «εγώ μίλησα με αυτούς» και να εξηγήσει γιατί απολύει τον έμπιστό του, τον φρουρό του. Τα θεωρείτε φυσιολογικά; Δε θα ζητήσετε εξηγήσεις; Ανομία και εγκληματικότητα δεν είναι μόνο οι ληστές, αλλά και οι λαθρέμποροι χρυσού, τα δώρα της Siemens. Δε βρήκατε το θάρρος και την έντιμη στάση να βγείτε να πείτε ανομία δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια, είναι και αυτό, όπου κι αν συμβαίνει. Αντ' αυτού, είπατε ότι θα κερδίσετε τις εκλογές και με κατηγορήσατε για στήριξη από τζάκια.

Ο ελληνικός λαός θα δώσει την ετυμηγορία, αλλά σε καμιά χώρα, ούτε στην Ελλάδα, η Siemens δεν κέρδισε εκλογές», κατέληξε ο Πρωθυπουργός. 

Zήτησε το λόγο επί προσωπικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν πήρα κανένα δώρα από καμία Siemens. Ψεύδεστε, να μην το ξανακάνετε.  Ως προ το ζήτημα του παρακράτους, δε σας φαίνεται ότι διαρρέουν πάντα στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν στελέχη της ΝΔ; Σας φαίνεται λογικό; Δεν μπορείτε να διασφαλίσετε το απόρρητο των επικοινωνιών» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε τη σημερινή "Ώρα του Πρωθυπουργού" απαντώντας ως εξής: «Είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε ή δεν θέλει να καταλάβει. Με εισαγγελική παραγγελία η αστυνομία νόμιμα παρακολουθεί. Η δικογραφία της υπόθεσης είναι ανοιχτή, άρα δεν υπάρχει περιφρούρηση  Θέλετε να τα λέτε αυτά ή σας ξεφεύγουν; Δεν έδωσε απαντήσεις, είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι ψεύτης. Το αν ο κ. Αυγενάκης είναι ή δεν είναι αθώος, δεν είναι η Βουλή που θα το κρίνει. Θα λογοδοτήσετε απέναντι στους ψηφοφόρους σας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top