Παρασκευόπουλος: Ο νόμος μου έσωσε τη χώρα!

Τι απαντά στις καταγγελίες ότι αποφυλακίστηκαν επικίνδυνοι κακοποιοί

Στους  ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου - με αφορμή τις καταγγελίες πως με τον δικό του νόμο αποφυλακίστηκαν κακοποιοί μεταξύ των οποίων και Γεωργιανοί -  ότι ο νόμος του…  έσωσε τη χώρα, αναφέρθηκε ο δικαστικός συντάκτης του Star Παναγιώτης Στάθης στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως επισήμανε, ο πρώην υπουργός ισχυρίσθηκε ότι απο τους Γεωργιανούς κακοποιούς που σιδέρωσαν την άτυχή 85χρονη, μόνο ο ένας είχε καταδικαστεί και η ποινή του μετατράπηκε. «Στην πραγματικότητα μόνο ένας από τους δράστες είχε φυλακιστεί με ποινή 4 μηνών για απόπειρα κλοπής και η ποινή του είχε μετατραπεί σε χρηματική. Το ψεύδος είναι πλήρες και αισχρό» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.    

Όπως όμως  σχολίασε ο Π. Στάθης, «ο πρώην υπουργός λέει πως με το νόμο του σώθηκε η χώρα απο το όνειδος της συμφόρησης των φυλακών. Υπάρχει και η θετική πλευρά. Αλλά για να μην τρελαθούμε εντελώς, ας αναλογιστούμε για ποιους μιλάμε, όταν λέμε για αποφυλακισθέντες. Μιλάμε για τις συμμορίες των Γεωργιανών, εκτιμάται πως υπάρχουν πάνω από 5,  που λυμαίνονται ένα μεγάλο τμήμα της Αθήνας. Διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, όλες με ιδιαίτερη σκληρότητα και με βαρβαρότητα κατά των θυμάτων».

Όπως  πρόσθεσε,  το κορυφαίο είναι ότι ο φερόμενος επικεφαλής της ομάδας των κακοποιών με το σίδερο,  «ψάρευε» τα ηλικιωμένα θύματά του από την εκκλησία,  τα εντόπιζε και τα ακολουθούσε, ενώ μια άλλη συμμορία Γεωργιανών είχε συνεργούς οικιακές βοηθούς που ζούσαν με ηλικιωμένους.

Κατέληξε ο Π. Στάθης: «Και μετά από όλα αυτά κάποιοι υποστηρίζουν πως ο νόμος αυτός αποσυμφόρησε τις φυλακές. Να ρωτήσουν την 85χρονη γριούλα γι’ αυτό καλύτερα».     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top