Αντιδράσεις προκαλεί η διεκδίκηση των αναδρομικών από τους πρώην βουλευτές

Συνάντηση του προεδρείου τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διεκδίκηση αναδρομικών ποσών  ύψους 15. εκ. ευρώ από 160 συνταξιούχους βουλευτές, οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά,  από το 2009 και μετά.

Το προεδρείο της Ένωσης των πρώην βουλευτών συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως μετέδωσε πάντως ο Νίκος Αρμένης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου,  η συνάντηση είχε προγραμματισθεί εδώ και 10 ημέρες και δεν συνδέεται με το θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών, ενώ  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αντίθετος στη διεκδίκηση. Η  ίδια συνάντηση κράτησε 1.30 ώρα αλλά όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των πρώην βουλευτών  Κ. Πυλαρινός  δεν συζητήθηκε με τον Π. Παυλόπουλο το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ξεκάθαρη στάση κατά της διεκδίκησης των αναδρομικών από πρώην βουλευτές της ΝΔ πήρε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διαμήνυσε στο twitter πως όποιος εξ αυτών διεκδικήσει τα αναδρομικά θα διαγραφεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι βουλευτές που διεκδίκησαν δικαστικά τα αναδρομικά, ήδη έχουν λάβει τα ποσά που τους έχουν επιδικασθεί.            

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top