Κουρουμπλής: Αδιάβαστος ο Μητσοτάκης για τους χειρισμούς στον Σαρωνικό

«Η ρύπανση απλώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών»

Κουρουμπλής:  Αδιάβαστος ο Μητσοτάκης για τον Σαρωνικό

«Τελικά είναι φαίνεται επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μένει αδιάβαστος. Αλλιώς δεν εξηγείται το πώς εμφανίζεται αδιάβαστος τόσο συχνά» τονίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ που τόνισε ότι «ενώ το ναυάγιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου οι ελληνικές αρχές ζήτησαν βοήθεια από τον ΕΜΣΑ στις 13 Σεπτεμβρίου και ότι μόνο γι' αυτό θα έπρεπε να απομακρυνθεί ο αρμόδιος υπουργός». 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνει ότι ο Κ. Μητσοτάκης αν διάβαζε εφημερίδες τουλάχιστον, δεν θα έλεγε ότι το ναυάγιο έγινε στις 9 του μηνός, «γιατί το ναυάγιο έγινε στις 10 του μηνός και μάλιστα νύχτα». 

Προσθέτει επίσης ότι το συντονιστικό όργανο συστάθηκε την ίδια μέρα και λειτούργησε από την πρώτη στιγμή, συμπληρώνοντας ότι η ρύπανση ενώ ήταν αρχικά περιορισμένη, η αλλαγή της θερμοκρασίας και του καιρού τη διέσπειρε: «Όταν η ρύπανση απλώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών, στο Σαρωνικό επιχειρούσαν πάνω από 20 σκάφη, κυρίως απορρύπανσης. Και όταν ζητήθηκε το σκάφος της EMΣA, διαπιστώθηκε ότι ήταν σε άλλη αποστολή. Όταν τελείωσε εκείνη την επιχείρηση, το πλοίο άρχισε αμέσως να επιχειρεί στον Σαρωνικό κόλπο».

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» της ΝΔ απέναντι στην «ποιοτική δουλειά που κάνουμε στην προσπάθεια να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτού του ατυχήματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top