Τι είπε ο Γιάννης Τραγάκης στην Σάσα Σταμάτη και προκάλεσε την «έκρηξη» του Μητσοτάκη

Η «μοιραία» για την υποψηφιότητά του γιου του συνέντευξη - Πρώτη ανάρτηση 19:43

Η μετά βεβαιότητας αναφορά Γιάννη Τραγάκη, σε στυλ «ανακοίνωσης», στην υποψηφιότητα του γιου του Παναγιώτη στις επόμενες εκλογές, ήταν αυτή που προκάλεσε την  αντίδραση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και προκάλεσε τον αποκλεισμό του γιου του Παναγιώτη από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr.     

Τι ακριβώς όμως είπε ο αρχαιότερος βουλευτής της ΝΔ , ο οποίος εκλέγεται στην Β΄ Πειραιά από το 1974, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Παραπολιτικά» και στην Σάσα Σταμάτη  ;         

Απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση «ακούγεται ότι στις επόµενες εκλογές δεν θα κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής. Ισχύει; Ακούγεται επίσης ότι ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος ο γιος σας, Παναγιώτης. Αληθεύει;», ο κ. Γ. Τραγάκης ανέφερε:  

«‘Εχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί. Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές - θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς μου. Έχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Έχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση πάντως, για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του στην πολιτική, ο κ. Τραγάκης αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του 2015-16 για την ανάδειξη νέου αρχηγού και έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας:

«Ήταν μια οδυνηρή εμπειρία για μένα. Ανέλαβα μια ευθύνη η οποία ήταν τεράστια – βέβαια, με τη συναίνεση όλων των υποψηφίων και όλων των πολιτικών αρχηγών. Κατόρθωσα να κάνουμε εκλογές που δεν θα γίνονταν ποτέ. Και νομίζω ότι αυτό ήταν και το μεγαλύτερο επίτευγμα στην πολιτική, διότι, αν δεν είχα αναλάβει τότε, θα είχε διαλυθεί το κόμμα. Σας το λέω υπεύθυνα. Εξελέγη ο κύριος Μητσοτάκης, ο πρόεδρός μας. Τα πάει πολύ καλά, όλες οι απόψεις του μας ακουμπάνε όλους, μας καθοδηγεί και έχει μεγάλη σημασία ο αρχηγός να δίνει τη γραμμή πλεύσεως, την οποία θα πρέπει να ακολουθούμε όλοι μας. Εγώ ήμουν πάντα υπάκουος σε όλους τους αρχηγούς».

(Φωτογραφία: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top