Μαξίμου: «Αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο, ικανοποιούμε τις κοινωνικές ανάγκες, ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος»

Ποιες οι βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Μαξίμου: «Αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο, ικανοποιούμε τις κοινωνικές ανάγκες, ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος»

Με φόντο τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση «τηρώντας τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνική πλειοψηφία», η οποία «υλοποιεί το πρόγραμμά της, ικανοποιεί δίκαια κοινωνικά αιτήματα, παράλληλα με την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, την διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «εξισορροπεί αποφασιστικά, για πρώτη φορά, μετά από χρόνια μνημονίων, τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάγκη η κοινωνία όχι μόνο να μείνει όρθια, αλλά να αισθανθεί ότι βγαίνει από το σκοτάδι της κρίσης, στο φως της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

«Μια νέα μέρα για την οικονομία, δεν μπορεί να βρει την κοινωνία παρατημένη εκεί που οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού είχαν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν: στο περιθώριο» σημειώνουν προσθέτοντας ότι «μια σειρά από νομοσχέδια  βρίσκουν τον δρόμο τους, παρά την εκκωφαντική σιωπή ή την προκλητική διαστρέβλωση από την αντιπολίτευση και την συμπλέουσα πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

«Αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο, ικανοποιούμε τις κοινωνικές ανάγκες, ρυθμίζουμε εκκρεμότητες που λίμναζαν για χρόνια, ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος. Και όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τα αποκρύψουν, η υλοποίησή τους αλλάζει, σταδιακά, την καθημερινότητα του πολίτη» τονίζουν.

Τέλος, παρατίθενται οι βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

Για τα πνευματικά δικαιώματα (Υπ. Πολιτισμού)

Βασικές διατάξεις για ΟΤΑ (Υπ. Εσωτερικών)

Για την πάταξη φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής (Υπ. Οικονομικών)

Για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (Υπ. Υποδομών –Μεταφορών)

Για την ανώτατη εκπαίδευση (Υπ. Παιδείας)

Για την πρωτοβάθμια υγεία (Υπ. Υγείας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top