Κ.Μακρή: Ξέχασαν να συγκροτήσουν το Πειθαρχικό του ΕΦΚΑ κι έτσι οι επίορκοι υπάλληλοι επιστρέφουν στο δημόσιο

Οι μισθοί και τα μπόνους τους πληρώνονται από τους φόρους και από τις πετσοκομμένες συντάξεις

Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ της Κάτιας Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα σχετικά με το θέμα των υπαλλήλων που ομολόγησαν ότι «έβαλαν χέρι» στο Ταμείο του κράτους, και αντί να φύγουν το ίδιο λεπτό, επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Πώς λειτουργεί αυτό το κράτος;

Τον Μάιο του 2016 ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, με τον οποίο κόπηκαν οι συντάξεις και ταυτοχρόνως καταργήθηκαν τα Ταμεία. Αφού κατήργησαν τα Ταμεία για να κάνουν τον ΕΦΚΑ, κατήργησαν και τα Πειθαρχικά.

Την 1η Ιανουαρίου του 2017 συγκροτείται ο ΕΦΚΑ. Κάποιος όμως ξέχασε ότι πρέπει να συγκροτήσει και το Πειθαρχικό του ΕΦΚΑ και τώρα.. τον Ιούνιο του 2017, φτάνουμε να μην έχουμε πειθαρχικά. Και αυτό γιατί; «Γιατί λέει δεν διορίστηκαν τα υπηρεσιακά συμβούλια για να διορίσουν με τη σειρά τους τα πειθαρχικά».

Μέχρι τώρα έχουν γυρίσει 19, όμως μέρα με τη μέρα θα γυρίσουν συνολικά 250 επίορκοι υπάλληλοι, για τους οποίους υπάρχει κίνδυνος παραγραφής –είναι θέμα μιας εβδομάδας-, γιατί είχαν μπει σε αργία το 2015 (είναι η ανώτατη αργία τα δύο χρόνια).

Σημειώνεται πως οι μισθοί και τα μπόνους αυτών των επίορκων υπαλλήλων πληρώνονται από τους φόρους και από τις πετσοκομμένες συντάξεις.

«Τώρα η κα Αχτσιόγλου συγκινήθηκε ξαφνικά, αφού πήρε δημοσιότητα το θέμα και λέει κάτι πρέπει να κάνω, να φέρω μια τροπολογία. Μέχρι να το κάνει όμως, θα έχουν γυρίσει όλοι στη θέση τους» κατέληξε η Κάτια Μακρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top