Πόλεμος για τα σκουπίδια: Τη ΝΔ κατηγορεί η κυβέρνηση - «Βαριές οι ευθύνες σας» απαντά η Πειραιώς

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα της αποκομιδής με φόντο τη συμμετοχή ή όχι των ιδιωτών

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει εξελιχθεί το μείζον θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών που έχει μετατρέψει γειτονιές ολόκληρες πλέον σε βόμβες για τη δημόσια υγεία.

Μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να έρθει σε συνεννόηση με τους εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ που απέρριψαν και τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και αποφάσιαν συνέχιση των κινητοποιήσεων ως την Πέμπτη, το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση επιρρίπτοντας την ευθύνη στη ΝΔ.

Ειδικότερα, ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ ότι -με εντολή του κ. Μητσοτάκη- η ΔΑΚΕ υποστήριξε στη συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως η ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση της αυτή, ενώ πρόσθεσε πως σε πάρα πολλούς δήμους γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών σημειώνοντας ότι στην Αθήνα μετά την αναστολή της απεργίας της ΠΟΠ-ΟΤΑ το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο.

Η ΝΔ απάντησε σε έντονο τόνο, κάνοντας λόγο για χαοτική κατάσταση και για βαριές ευθύνες της κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση με τη δήλωση του Προέδρου της, για την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί και επιβαρύνει τους πολίτες. Η Κυβέρνηση η οποία έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για την σημερινή χαοτική κατάσταση, ας μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες» αναφέρει η Πειραιώς. 

«Είναι προφανές ότι κανείς δεν την πιστεύει, καθώς έχει απωλέσει κάθε στοιχειώδη αξιοπιστία στο διάλογό της με τους ίδιους τους εργαζόμενους.  Ας εφαρμόσει το σύνολο των προτάσεων της Νέας  Δημοκρατίας που οδηγούν στη λύση του προβλήματος» καταλήγει η ΝΔ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top