Τσίπρας από Βρυξέλλες: Ορατή και μη αναστρέψιμη η πορεία εξόδου μας από τα Μνημόνια

«Δεν ενστερνιζόμαστε τις πολιτικές λιτότητας – Ένας τείχος χρήματος χωρίζει τον Νότο από τον Βορρά»

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Ορατή και μη αναστρέψιμη η πορεία εξόδου μας από τα Μνημόνια

«Το σημείο εξόδου από τα Μνημόνια είναι ορατό, ξεκάθαρο και μη αναστρέψιμο μετά την συμφωνία του τελευταίου Eurogroup» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα σε ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus) στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να καλυτερέψει αν δεν είναι προοδευτική, αν δεν γίνει κοινωνική» και πρόσθεσε: «Προοδευτικοί, Οικολόγοι, Σοσιαλιστές έχουμε κοινό στόχο να αλλάξουμε αυτήν την Ευρώπη. Η Προοδευτική Συμμαχία είναι σημείο αναφοράς για όλους μας. Για μια ακόμη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αλληλεγγύη στην Ελλάδα από τους προοδευτικούς, σοσιαλιστές και οικολόγους».

«Η επιλογή μας ήταν από την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη. Δεν ενστερνιζόμαστε τις πολιτικές λιτότητας. Δεν σταματήσαμε ποτέ να υλοποιούμε ένα παράλληλο πρόγραμμα που προστατεύει τους πιο ευάλωτους» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τους σοσιαλδημοκράτες να δουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να περιορίσουν την νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

«Η κληρονομιά της Ευρώπης καλεί σε εγρήγορση. Η άρνηση της Βρετανίας στα πλαίσια του ευρωσκεπτικισμού, και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι δείγματα της απώλειας εμπιστοσύνης» είπε και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη, όπως είναι σήμερα, δεν εμπνέει και δεν ελκύει. Η αδράνεια οδηγεί αργά ή γρήγορα στην έκρηξη. Πρέπει να οργανώσουμε το τέλος μιας εποχής για την Ευρώπη φέρνοντας στο προσκήνιο ένα ρεαλιστικό πλάνο για μια Ευρώπη που θα είναι πολύ κοντά στους πολίτες της».

«Αξίζει να δώσουμε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί και ζητώ την συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Για να πάρει η Ευρώπη την μοίρα της στα χέρια της, η μοίρα των ανθρώπων της Ευρώπης πρέπει να είναι κοινή και αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ένας τοίχος χρήματος χωρίζει τον Νότο από τον Βορρά» κατάληξε ο πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top