To ερώτημα στο οποίο δεν απαντά ο Τόσκας για τα Εξάρχεια και το άβατο

Άναψε φωτιές η απόφαση της ΠΟΑΣΥ να κάνει στην συγκεκριμένη περιοχή εκδήλωση

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας   του Πολίτη Νίκος Τόσκας   χαρακτήρισε «επιπόλαιη»  την απόφαση των αστυνομικών  να καλέσουν σε ανοιχτή συζήτηση, με τους αντεξουσιαστές, για το άβατο, στην πλατεία Εξαρχείων και ουσιαστικά τους στέλνει μήνυμα να ακυρώσουν την εκδήλωση.

Όπως όμως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, εδώ  τίθεται ένα προφανές ερώτημα:

«Όταν οι αστυνομικοί δεν μπορούν να μπουν στα Εξάρχεια για να κάνουν το καθήκον τους, να επιβάλλουν δηλαδή το νόμο και την τάξη, πώς γίνεται να μπουν για να κάνουν μια εκδήλωση και μάλιστα για το άβατο; Έχει τα δίκια του λοιπόν ο Υπουργός και μάλιστα όταν σε αυτήν την εκδήλωση έχουν κληθεί και οι αντεξουσιαστές, οι οποίοι προφανώς και δεν θα πάνε για έναν πολιτισμένο διάλογο. Ή -  για να το πω καλύτερα -  μπορεί να έχουμε και απρόβλεπτες και δυσάρεστες εξελίξεις».

Συμπλήρωσε όμως ότι από την άλλη πλευρά και οι αστυνομικοί έχουν τα δίκια τους. «Όταν υπάρχει ένα άβατο και δεν έχουν εντολή να εισέλθουν στην περιοχή, ακόμη κι όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν περιστατικά, βρήκαν έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο να ανοίξουν μια συζήτηση για το θέμα και κυρίως να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν συμφωνούν με την λογική του άβατου» ανέφερε ο Π. Μποτσαράκος και κατέληξε στο σχόλιό του:      

«Οπότε έχουμε έναν ακόμη γόρδιο δεσμό. Το βέβαιο είναι ότι δεν  περιμένουμε   να λύσουν το θέμα οι ίδιοι οι αντεξουσιαστές,  κηρύσσοντας  προσβάσιμη την περιοχή των Εξαρχείων»…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top