Reuters για Eurogroup: Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν το ξεμπλοκάρισμα της δόσης και μια… ιδέα ελάφρυνσης χρέους

Περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί στις συζητήσεις

Reuters για Eurogroup: Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν το ξεμπλοκάρισμα της δόσης και μια… ιδέα ελάφρυνσης χρέους

Το ξεμπλοκάρισμα της δόσης ύψους έως 8,5 δισ. ευρώ,  ετοιμάζουν οι δανειστές της Ελλάδας στο Eurogroup, όπως και μια…  «ιδέα» (“some idea”) για μελλοντικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων,  η Αθήνα χρειάζεται απεγνωσμένα  τα χρήματα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

To Reuters αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις οποίες το ύψος της δόσης προς την Αθήνα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αφού οι δανειστές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει προωθήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Όπως επισημαίνει ακόμα το πρακτορείο,  οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης οι οποίοι προετοίμασαν τις συνομιλίες συζήτησαν νωρίτερα για ένα δάνειο από 7,4 έως 8 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά αποφάσισαν  να προτείνουν στο Eurogroup  χρηματοδότηση 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι ο κ. Ντάισεμπλουμ δήλωσε ότι οι υπουργοί θα επιδιώξουν απαντήσουν στα αιτήματα της Ελλάδας και του ΔΝΤ με περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top