Ντάισελμπλουμ: Θα έχουμε θετικά βήματα για την Ελλάδα και μεγαλύτερη σαφήνεια για το χρέος

Aλλά παρέπεμψε για αριθμούς μετά το τέλος του προγράμματος

Ντάισελμπλουμ: Θα έχουμε θετικά βήματα για την Ελλάδα και μεγαλύτερη σαφήνεια για το χρέος

«Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε θετικά βήματα προς τα εμπρός. Προετοιμάζουμε την Ελλάδα για την επόμενη φάση», τόνισε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM,  ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το Eurogroup θα συζητήσει σήμερα το ύψος της νέας δόσης στην Ελλάδα και θα δώσει μεγαλύτερη σαφήνεια στην Ελλάδα και το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους.

Σε ερώτηση για  το πόση θα είναι η δόση που θα πάρει η Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι το ύψος της θα είναι μέρος των σημερινών συζητήσεων και θα ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Για τις λεπτομέρειες μίας πιθανής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Σήμερα, θα δώσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια στην Ελλάδα και το ΔΝΤ, το οποίο ζητά αυτή τη σαφήνεια, πώς θα κινηθούμε μετά, πώς θα διαμορφώσουμε την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους το επόμενο έτος».

Ο επικεφαλής του eurogroup πρόσθεσε:

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία πώς θα διαμορφώσουμε, ποιος θα διαμορφώσει και πώς θα αποφασίσουμε μετά το συνολικό πακέτο, αυτή θα είναι η μορφή των συζητήσεων που θα έχουμε σήμερα. Δεν θα υπάρχει ένας αριθμός που θα προκύπτει από αυτό. Ο αριθμός θα υπάρχει μόνο στο τέλος του προγράμματος».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top