Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή καταδικάσθηκε ο Πολάκης!

Διαβάστε για ποιον λόγο - Πρώτη ανάρτηση 19:27

Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το πρωτοδικείο Χανίων  ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας  Παύλος Πολάκης,  ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αδίκημα  της παραβίασης του νόμου 2971/2001 για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, το οποίο, σύμφωνα  με το κατηγορητήριο,  διέπραξε το  2011,  με την ιδιότητα τότε  του δημάρχου Σφακίων.

Ο κ. Πολάκης κατηγορείται συγκεκριμένα ότι επέφερε μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό στη θέση Διαλεσκάρι των Σφακίων και ότι χωρίς άδεια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα,  από μπετόν και πέτρα,  μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δικογραφία,  για την άρση της ασυλίας του κ.Πολάκη, είχε διαβιβαστεί στην Βουλή τον Απρίλιο του 2016, υπέρ της οποίας είχαν ψηφίσει στις 16/ 6/ 2016, 93 βουλευτές  υπέρ, 82 κατά και δύο «παρών», από τους 177 που συμμετείχαν σε αυτήν.

Το σχόλιο του Π. Πολάκη στο facebook  

Αντιδρώντας, ο Παύλος Πολάκης σχολίασε την δικαστική απόφασή σε ανάρτησή του στο facebook, στην οποία δεν είναι τόσο «επιθετικός» όσο άλλες φορές, αλλά δεν αποφεύγει την ειρωνεία:      

«Eυτυχώς η δικαιοσύνη μίλησε ...Η επέκταση και ανακατασκευή μιας προβλήτας ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στην υπέροχη περιοχή των μαρμάρων στα Σφακιά ,που συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής και συγκεκριμένα στον τετραπλασιασμό των επισκεπτών του φαραγγιού της Αράδαινας οι οποίοι τώρα μπορούν να επιβιβάζονται με ασφάλεια στα τουριστικά πλοιάρια μόλις ολοκληρώσουν τη διάβαση του φαραγγιού, κρίθηκε απο την άτεγκτη δικαιοσύνη ως εγκληματική ενέργεια για την οποία με κέρασε με ποινή δέκα μηνών με αναστολή.

Δεν πειράζει κύριοι δικαστές, η τοπική κοινωνία ξέρει ποιος έκανε κάλο στον τόπο και το έδειξε ......ολο με τέτοια εγκλήματα να ασχολείστε .....

Να και το έγκλημα ,με βότσαλο της περιοχής και μπροστά και πάνω, χωρίς καμιά επιβάρυνση ή αλλαγή της παραλίας, με τα φουσκωτά και τα επαγγελματικά σκάφη να δένουν άνετα. Το βράδυ θα βγάλω κι άλλες φωτογραφίες της αξιόποινης πράξης ώστε με αφορμή την απόφαση των δικαστών να τη γνωρίσει περισσότερος κόσμος και να την επισκεφτεί...».   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top