Κάτια Μακρή: Δραματικοί τόνοι για το χρέος

Τι θέλει να πετύχει ο Τσίπρας δύο μέρες πριν το Eurogroup

Ο Σόιμπλε έκλεισε την πόρτα της Συνόδου Κορυφής στον Αλέξη Τσίπρα και απ'ότι φαίνεται το μόνο σίγουρο ότι θα πάρουμε από το Eurogroup είναι η δόση των 7 δις.

«Ήταν ένας δημόσιος διάλογος αυτό που έγινε σήμερα. Ο Πρωθυπουργός από το υπουργικό συμβούλιο έλεγε ότι θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και ζητούσε την εξουσιοδότηση των υπουργών του. Την ίδια ώρα λοιπόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έλεγε ότι δεν υπάρχει Σύνοδος Κορυφής και πως ουσιαστικά το θέμα θα κλείσει την Πέμπτη» εξήγησε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Μάλιστα, είπε αρκετά απαξιωτικά ότι ο Τσίπρας παίρνει πάντα τη Μέρκελ, και η Μέρκελ του λέει πάντα το ίδιο: «πήγαινε στο Eurogroup, δηλαδή στον Σόιμπλε» πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Όπως εξήγησε η ίδια, ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει πολύ τους τόνους, δύο μέρες πριν το Eurogroup, λέγοντας ότι δεν θα πάρει την πρόταση που του δίνουν, πρώτον για να δείξει στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι το παλεύει και δεύτερον, γιατί πράγματι το παλεύει και ό,τι εξασφαλίσει καλό θα είναι.

«Όμως στην πραγματικότητα το ξέρουμε. Χρέος δεν παίρνουμε. Τελείωσε αυτό το έργο, το οποίο βλέπουμε εδώ και δύο χρόνια. Η κυβέρνηση συνεχώς διαπραγματεύεται και ενίοτε δεν κυβερνά. Την Παρασκευή το πρωί θα είναι μια άλλη μέρα και τώρα τέρμα τα ψέματα πρέπει να κυβερνήσει. Πρέπει να κάνει ένα fast track πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο είναι το μόνο που θα μας σώσει. Αν δεν το δούμε κι αυτό, για να δούμε δουλειές, τότε δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε» κατέληξε η Κάτια Μακρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top