Αγωνία Τσακαλώτου για να υπάρξει συμφωνία των εταίρων με την Ελλάδα

Μίλησε για έξοδο στις αγορές ακόμη και χωρίς την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Αγωνία Τσακαλώτου για να υπάρξει συμφωνία των εταίρων με την Ελλάδα

Την αγωνία του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο Eurogroup, κατά την ενημέρωση που έκανε στους ξένους ανταποκριτές για την πορεία της διαπραγμάτευσης.  «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των εταίρων και του ΔΝΤ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες» τόνισε χαρακτηριστικά.  

«Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούν ένα πρόγραμμα αν δεν έχουν στόχο να μας αφήσουν να βγούμε από το πρόγραμμα»  τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.  

Ο ίδιο ς πρόσθεσε πάντως:      

«Νομίζω ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως και όλοι οι άλλοι υπουργοί θέλουν μια λύση. Κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και περισσότερο από όλους ο Σόιμπλε. Είμαι σίγουρος ότι εργάζεται για μια λύση παρά τα όσα είπε στο eurogroup  στις 22 Μαΐου».

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι κανείς δεν ζητά τα μέτρα για το χρέος να εφαρμοστούν το 2017, αλλά να διευκρινιστούν. «Χρειάζεται διευκρίνιση ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει» συμπλήρωσε.

Ανέφερε όμως και ότι «αυτό που ήταν στο τραπέζι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» αλλά και ότι «όλα εξαρτώνται από το ΔΝΤ,  αν θα είναι στο πρόγραμμα ή όχι. Θα έπρεπε να είχε αποφασισει απο το Μάιο του 2016 τώρα έχουμε Μάιο 2017,  σχεδόν Ιούνιο. Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος».  

Απαντώντας όμως σε ερώτηση για το αν θα μας βάλει η ΕΚΤ  στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, απάντησε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές και χωρίς αυτό.     

 «Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν,  αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι η δική μας βούληση  είναι να βγούμε στις αγορές» τόνισε, ενώ ανέφερε για το ίδιο θέμα ότι «αν είστε ένα κράτος που εχει δανείσει μια χώρα,  θέλετε αυτή η χώρα να μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές, αλλιώς βάζεις και το δικό σου χρέος σε κίνδυνο».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top