Εγκαινίασε την Κορίνθου-Πατρών ο Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος για να βγούμε από την κρίση

Είπε ότι η Ελλάδα στέλνει το μήνυμα πως μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της

Τα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδού, του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών, πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι «η Εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών ήταν θρυλική για την επικινδυνότητα και την ταλαιπωρία που εξασφάλιζε, ιδιαίτερα σε συνθήκες μαζικής εξόδου».

«Η σημερινή είναι μια ημέρα χαράς για την Πελοπόννησο, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία» είπε, τονίζοντας πως αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της και πρόσθεσε ότι «τα έργα έχουν ένα και μόνο ιδιοκτήτη, τον λαό», τονίζοντας ότι ολοκληρώνεται ένα έργο που εκσυχρονίζει την περιφέρεια και τη δυτική Ελλάδα. Παράλληλα, άφησε και αιχμές για έργα που έχουν υπερκοστολογηθεί ή έχουν δεσμευτεί με προβληματικές συμβάσεις.

«Αποδείξαμε ότι ο τρόπος για να ολοκληρωθεί ένα έργο, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που να έχει στόχο της, την προστασία του δημοσίου συμφέροντος» κατέληξε ο πρωθυπουργός.  

Σπίρτζης: Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας

«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε εξάλλου ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα», ενώ απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top