Τσίπρας: Πρωτοβουλία της Αθήνας η σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου

Τι έγραψε στο twitter από την Μαδρίτη

Τσίπρας: Πρωτοβουλία της Αθήνας η σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου

Με ανάρτηση του στο Twitter, μετά την οικογενειακή φωτογραφία, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε σχετικά με τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μαδρίτη,  ότι «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Αθήνα, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει πρωτοβουλία στην παρέμβασή του ώστε να προταθεί στην ΕΕ να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο ως προς το Συριακό.

Η Διακήρυξη που θα υιοθετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα κινείται στους θεματικούς άξονες: μεταναστευτικό/προσφυγικό (μεταξύ άλλων ενίσχυση των διαδικασιών ασύλου), ασφάλεια, ανάπτυξη και Κοινωνική Ευρώπη με ειδική αναφορά στο ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, επενδύσεις και Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, ασφάλεια («η ασφάλεια των πολιτών είναι κύρια προτεραιότητα και εξαρτάται από την ειρήνη και τη σταθερότητα πέρα από τα σύνορα μας»), Κυπριακό (λύση χωρίς εγγυήσεις στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κεκτημένου της ΕΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος-μέλος της ΕΕ), Brexit.

Η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά Σύνοδος και η τέταρτη ήδη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Λευκωσία. Συμμετέχουν  Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και  Μάλτα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top