Ασπίδα στα σύνορα της ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και η Ακτοφυλακή θα αναλάβουν τη φύλαξή τους

«Προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αναβάθμισή τους» είπε ο Αβραμόπουλος

Ασπίδα στα σύνορα της ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και η Ακτοφυλακή θα αναλάβουν τη φύλαξή τους

Την έδρα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής στη Βαρσοβία επισκέφθηκε την Τρίτη ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υπήρξε από τους «αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής», όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ευρωπαϊκού οργανισμού Φ. Λετζέρι.

 «Η επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις μας, υπογραμμίζει τη στήριξή του στη διεύρυνση του ρόλου μας για τη διαχείριση της μετανάστευσης και της ασφάλειας των συνόρων» δήλωσε σχετικά ο κ. Λετζέρι.

Η αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «δύο από τα σενάρια της Λευκής Βίβλου για το μέλλον της Ευρώπης, προβλέπουν πως η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα αναλάβει πλήρως τη φύλαξη και διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με το προσωπικό του Οργανισμού και επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Frontex (Situation Center) το οποίο παρέχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top