Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με Μέρκελ: ΔΕΝ χρειάζεται κούρεμα η Ελλάδα!

Έκανε λόγο για παρεμβάσεις όπως η παράταση του χρόνου αποπληρωμής αλλά στάθηκε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Ξεκάθαρη θέση για το ελληνικό χρέος πήρε η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, δείχνοντας ότι οι Θεσμοί έχουν διαμορφώσει κοινή γραμμή για το ελληνικό ζήτημα.

«Είμαστε πλέον πολύ πιο αισιόδοξοι μετά την πρόοδο που επιτεύχθηκε από τις ελληνικές αρχές που κινούνται στην κατεύθυνση που ήθελαν οι θεσμοί ώστε να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θέταμε για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα» είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ μιλώντας στο ARD.

H Λαγκάρντ αναγνώρισε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει μεγάλες περικοπές, ωστόσο υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται «πειθαρχία και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά το χρέος, η διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε πως θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί με τον κατάλληλο τρόπο, διευκρινίζοντας ότι το πώς θα γίνει αυτό θα εξαρτηθεί από το «πόσες μεταρρυθμίσεις θα έχουν εφαρμοστεί, πόση πρόοδος θα έχει επιτευχθεί, πόσο ισχυρή θα είναι η ελληνική οικονομία στο τέλος του προγράμματος».

«Αυτό που θα χρειαστεί δεν θα είναι ένα κούρεμα, αν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν, αλλά μια σημαντική παράταση των ωριμάνσεων, μια σημαντική μείωση των επιτοκίων και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί πιο λεπτομερώς αργότερα, καθώς θα επιτυγχάνεται πρόοδος στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων»  εξήγησε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top